Posio

Lapin maakunta
Löydä Posion parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Posiolla

Posio on reilun 3 000 asukkaan mökkikunta Lapin maakunnan eteläosassa. Lapin taikamaaksi kutsutussa Posiossa voi nauttia 200 lumipäivästä vuodessa. Posioon on hyvät tieyhteydet, sillä tiet E63 ja 20 kulkevat sen kautta. Lähin lentoasema sijaitsee Kuusamossa sekä juna-asemat Kemijärvellä ja Rovaniemellä.

Posion vetovoimainen luonto houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Tuhannet järvet, kattava hiihtolatuverkosto, Kirintövaaran laskettelurinteet, Riisitunturin kansallispuiston kauniit retkeilypolut sekä Korouoman luonnonsuojelualueen upeat jääputoukset ihastuttavat. Koskemattomat erämaat, runsaat vesistöt sekä upeat vapaa-ajanasumisen mahdollisuudet tekevät Posiosta suositun matkailukohteen.

Posio tunnetaan myös ensiluokkaisesta keramiikastaan, sillä siellä sijaitsee kansainvälisesti arvostettu keramiikkatehdas Pentik Oy. Suosittuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Pentik-mäki tehtaanmyymälöineen, museoineen ja näyttelyineen, Lohirannan kylän kotiseutumuseo, Taidekeskus Pentik Timisjärvi, Mikin keramiikkastudio ja -kesägalleria sekä Akanlahden historiallinen tukinsiirtolaitos.

Tule sinäkin kokemaan Posion taika!