Kuusamo

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Kuusamon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kuusamossa

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla Pohjois-Pohjanmaalla, ainutlaatuisen luonnon keskellä. Se on yksi Suomen merkittävimmistä matkailukohteista, joka houkuttelee jopa lähes miljoona turistia vuosittain. Talvi on sesonkiaikaa hyvien talviurheilumahdollisuuksien ansiosta. Kuusamossa sijaitsee lentoasema, joten perille pääsee myös lentäen.

Rukan hiihtokeskus on Kuusamon talvimatkailun keskus ja Suomen toiseksi suurin hiihtokeskus. Lumoavasta luonnosta voi nauttia myös vaeltaen, kalastaen, koskia laskien, meloen tai maastopyöräillen. Kesäisin maisemia voi ihailla esimerkiksi Oulangan kansallispuistossa, Karhunkierroksella sekä Kitka- ja Oulankajoilla. Kuusamon Tropiikissa sekä Angry Birds Activity Parkissa viihtyy ja rentoutuu koko perhe. Kuusamotalossa järjestetään vuosittain lukuisia kongresseja, kokouksia, messuja, konsertteja ja näyttelyjä.

Alueen monipuolinen ja rikas luonto tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikille luonnossa liikkujille. Kuusamon seudun erämaasta löytyy useita harvinaisia eläin- ja kasvilajeja, kuten karhu, susi ja ahma. Seutua ympäröivät tunturit ja vaarat sekä useat lähes koskemattomina säilyneet järvet, joet, kosket, rotkot sekä muinaiset metsät. Vuodenajat erottuvat toisistaan selkeästi: pitkän, kylmän ja runsaslumisen talven kontrastina ovat lämpimät, vehreät ja valoisat kesäkuukaudet.