Luoto

Pohjanmaan maakunta
Löydä Luodon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Luodossa

Luoto on Pohjanlahden rannikolla sijaitseva saaristo-osuuskunta 5 300 asukkaalla. Kesäisin Luotoon saadaan lisää väkeä ja vipinää, kun vapaa-ajan asukkaat saapuvat seudulle. Luoto onkin erittäin suosittu mökkikunta.

Eikä ihme, jos Luoto houkuttaa ulkopaikkakuntalaisia, toki myös paikallisia. Kunnassa viihdytään kesäisin veneily- ja huvilaelämää viettäen sekä kalastaen. Luodossa onkin valtavasti venesatamia.

Luonto kaiken kaikkiaan on kauneudellaan yksi merkittäviä vetovoimatekijöitä. Tästä esimerkkinä on Köpmanholmen-saari, joka on vehreä virkistysalue soutumatkan päässä mantereelta.

Luodosta löytyy myös muunlaista nähtävää. Esimerkiksi puukirkko, Marieholmin pappila ja Kvarnbackenilla sijaitseva vanha taloryhmä muodostavat upean kulttuurimiljöön. Luodon urheilupuisto toimii puolestaan ympärivuotisena, monipuolisena liikunta- ja vapaa-ajankeskuksena, ja uloimmassa saaristossa sijaitseva vanha kalastajakylä Öuran tarjoaa aitoa saaristolaistunnelmaa.