Kokkola

Keski-Pohjanmaan maakunta
Löydä Kokkolan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kokkolassa

Merellistä tunnelmaa henkivä Kokkola on vanha satamakaupunki ja Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus Pohjanlahden rannikolla. Sinne saapuvan eteen avautuvat historialliset miljööt, kulttuurikohteet ja monipuolinen tapahtumatarjonta.

Kokkolassa sijaitsee mm. vanhakaupunki Neristan, jossa on yksi Suomen laajimpia historiallisia puukaupunkikokonaisuuksia 1600-luvun asemakaavalla. Museokohteiden helmiin kuuluu ainakin K.H. Renlundin museo, jonka pihalla voi näyttelyiden ohella viettää kesäpäiviä.

Kokkolalle tärkeä meri ja saaristo näkyvät edelleen kaupunkikuvassa. Ulkosaaristossa sijaitsee lumoava Tankarin majakkasaari, jossa on majakka, vanha kalastajakylä ja kirkko. Vattaja on puolestaan Pohjoismaiden laajin yhtenäinen hiekkadyynialue, jonka merenrantaluonto on ainutlaatuinen jopa Euroopan mittapuussa.

Kokkolassa järjestetään vuosittain myös kiintoisia tapahtumia. Esimerkiksi Kokkolan Venetsialaiset ovat merellinen suurtapahtuma, ja talvisin laitetaan pystyyn festivaali Kokkolan Talviharmonikka sekä nykytanssitapahtuma Kokkolan Talvitanssit.