Pietarsaari

Pohjanmaan maakunta
Löydä Pietarsaaren parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pietarsaaressa

Pietarsaari (ruots. Jakobstad) on kaksikielinen kaupunki, jossa asuu vajaa 20 000 asukasta. Historiallinen kaupunki sijaitsee Pohjanmaalla meren rannalla, ja yli puolet sen asukkaista on ruotsinkielisiä. Paikkakunta tunnetaan laivanrakennus- ja merenkulkukaupunkina, jolla on merenläheinen historia.

Skata on Suomen suurin yhtenäinen puutalokaupunginosa, jossa voi ihastella kapeita hiekkakatuja, värikkäitä taloja ja rauhallista tunnelmaa. Koulupuutarha on lähes tuhat eri kasvilajia käsittävä puisto, jonka lisäksi kannattaa tutustua Rosenlundin viehättävään pappilamiljööseen. Pietarsaaren Vanha satama on Pohjanmaan parhaiten säilyneitä satamia, jossa voi tutustua Pietarsaaren merelliseen historiaan. Pietarsaari muistetaan myös Suomen kansallisrunoilijan Johan Ludvig Runebergin synnyinpaikkana, jossa nykyään sijaitsee muistomerkki Runebergin tupa.

Pietarsaaren seutu hurmaa upealla rannikkoluonnollaan. Saaristo houkuttelee meren äärelle, josta löytyy hiekkarantoja, hiljaisia poukamia, vaellusreittejä sekä ravintoloita. Suosittuja vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Runeberginviikko, Jaakon Päivät sekä Juthbackamarkkinat. Tervetuloa Pietarsaareen!