Kruunupyy

Pohjanmaan maakunta
Löydä Kruunupyyn parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kruunupyyssä

Pohjanmaalla sijaitseva Kruunupyy on runsaan 6 500 asukkaan kunta, jonka enemmistökieli on ruotsi. Kruunupyyssä piisaa sanojensa mukaan kauniita maisemia, työpaikkoja ja ystävällistä seuraa, turvallisia asuinympäristöjä sekä tasokkaita palveluja.

Kruunupyyn erikoisuus onkin monipuolinen luonto. Järvet ja saaret, mäet ja harjut nostavat Kruunupyyn esiin muuten tasaisesta Pohjanmaasta. Kalastukseen, vaellukseen, melontaan, uintiin ja eräretkeilyyn on tarjolla huippupaikkoja. Luonnossa riittää tekemistä ympäri vuoden. Muutakin koettavaa löytyy esim. 200 vuotta vanhasta pappilasta keskellä idylliä sekä muista museokohteista.

Kruunupyyhyn on helppo tulla vierailulle tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Sen saavuttaa oman auton lisäksi niin lentäen kuin junallakin. Kunnassa sijaitsee Kokkola-Pietarsaaren lentoasema ja rautatieasemat löytyvät Kokkolasta sekä Pännäisiltä. Kokkolaan matka taittuu vikkelään, sillä kilometrejä kertyy vain 15.