Lahti

Päijät-Hämeen maakunta
Löydä Lahden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Lahdessa

Vesijärven etelärannalla sijaitseva Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja sekä Päijät-Hämeen maakuntakeskus. 120 000 asukkaan kaupungin väkilukua kasvattaa myös pääkaupunkiseudun muuttoliikenne. Työssäkäynti Lahdesta pääkaupunkiseudulle on lisääntynyt ja nopeutunut erityisesti Helsinki–Lahti-moottoritien ja Lahden oikoradan rakentamisen myötä.

Etelä-Suomessa sijaitseva Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, jonne on hyvät ja nopeat liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Kaupunki on melko lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä eli kohtaa, jonne on keskimäärin lyhin matka kaikkialta Suomesta. Lahden suurimmalta järveltä, Vesijärveltä, on suora yhteys Päijänteelle. Sitä voidaankin pitää porttina Järvi-Suomeen, veneilijöiden ja lomailijoiden paratiisiin.

Lahti tunnetaan urheilukaupunkina, jossa järjestetään suuria ja kansainvälisiä urheilukilpailuja, kuten vuosittaiset Salpausselän Kisat. Lahdesta löytyy vahvaa ympäristö- ja muotoiluosaamista sekä korkeatasoisia kulttuuripalveluita. Kulttuurin ystäviä viihdyttävät esimerkiksi kaupunginteatteri, Teatteri Juko sekä Sinfonia Lahti.

Tervetuloa viihtymään Lahteen!