Juuka

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Juuan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Juuassa

Vajaan 5 000 asukkaan Juuka sijaitsee satasaarisen Pielisen rannalla. Juukaa luonnehtivatkin upeat järvimaisemat ja vaarat, jotka ovat olennainen osa Suomen kansallismaisemaa.

Luonto toden totta näyttelee Juuassa suurta roolia. Mahtaviin nähtävyyksiin kuuluu jylhä Koli, jonne on matkailtu yli 100 vuoden ajan. Koli on Pohjois-Karjalan korkein vaara tarjoten mahtavat maisemat sekä retkeilymahdollisuudet. Luonto- ja monien muiden kohteiden lisäksi kunnasta löytyy mm. historiallinen Myllymuseo myllyineen, myllärin tupineen sekä savusaunoineen.

Juuka on houkutellut luonnollaan ja tunnelmallaan vuosien ajan runsaasti mökkeilijöitä. Mökkejä löytyy Juuasta jopa yli 1 400, joista suurin osa on muualla asuvien omistuksessa. Kesäisin vapaa-ajan asukkaille järjestetään mökkiläispäivä.

Juuka on kaikkien näiden ohella tunnettu suomalaisesta kiviteollisuudesta. Tätä edustavat menestyksekkäästi NunnaUuni ja Tulikivi upeilla vuolukivitakoillaan sekä -uuneillaan.