Nurmes

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Nurmeksen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Nurmeksessa

Pohjois-Karjalan pohjoisosassa, Pielisen päässä sijaitseva Nurmes on vireä pikkukaupunki. Vajaan 8 000 asukkaan kaupunki on alueensa logistinen keskipiste, jonne pääsee niin autolla kuin junallakin. Matkaa Kuopioon, Joensuuhun, Kajaaniin, Iisalmeen ja Kostamukseen on reilu 100 kilometriä.

Pielisen ja Nurmesjärven välissä kohoava kaupunki tunnetaan kauniista harjumaisemastaan, ainutlaatuisesta puutaloalueestaan ja tuhansista koivuistaan, minkä ansiosta Nurmesta kutsutaan myös nimellä Koivujen kaupunki. Euroopan joululaulukaupungiksi julistettu Nurmes tarjoaa reipasta nykykarjalaista elämänmenoa ja vieraanvaraisuutta. Omaleimainen karjalainen kulttuuri elää edelleen vahvana, ja paikalliset pitävät sen identiteettiä tärkeänä.

Bomban karjalaiskylä esittelee karjalaista rakennus- ja ruokakulttuuria sekä perinteitä. Sen yhteydessä toimivat myös kesäteatteri ja kylpylähotelli ravintoloineen. Nurmeksen kulttuurikeskus on Nurmes-talo, jossa toimii kirjasto, elokuvateatteri, galleria ja museo. Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskus tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille tapahtumille.

Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan!