Kontiolahti

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Kontiolahden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kontiolahdella

Itä-Suomessa sijaitseva Kontiolahti on urheilullinen, lapsirakas ja nuorekas kunta. Sen 15 000 asukkaasta muihin läänin kuntiin verraten on eniten lapsia. Myös väestön keski-ikä on alle 40 vuotta, ja väki on myös koulutetumpaa sekä hyvätuloisempaa.

Runsaiden järvien ja muiden kauniiden maastojen lisäksi Kontiolahdella on erinomaiset harrastuspuitteet esimerkiksi hiihtoon. Kontiolahti tunnetaankin eritoten ampumahiihdosta, jonka maailmancup-kisoja mittelöidään vuosittain Kontiolahden ampumahiihtostadionilla.

Latuja on tarjolla kaiken tasoisille hiihtäjille. Erityinen jäähdytetty latu mahdollistaa, että hiihtokausi päästään starttaamaan jo lokakuun puolella. Talven ulkopuolella Kontionpolut-reitistö tarjoaa puitteet ulkoiluun ja harrastamiseen. Liikuntapaikat kunnassa ovat varsin ainutlaatuisia.

Kontiolahti on helposti saavutettavissa. Se sijaitsee 6-tien ja lentoaseman läheisyydessä. Asukkaalle tarjoutuu monipuolisia asumisvaihtoehtoja kaupunkiympäristöstä kyliin ja vesistömaisemiin. Varsinkin lapsiperheitä ilahduttaa kattava alakouluverkko, yläkoulu ja lukio.