Heinävesi

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Heinäveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Heinävedellä

Heinävesi on reilun 3 400 asukkaan kaunisluontoinen kunta Savonlinnan likellä. Heinävedellä on huomattavan puhtaat ja kirkkaat järvet sekä kosket, joita voi pelkän ihastelun lisäksi hyödyntää kalastukseen, melontaan ja veneilyyn. Heinäveden vesireittiä, joka kuuluu Saimaan vesistöön, sanotaankin yhdeksi Suomen kauneimmaksi kansallismaisemaksi.

Luonto muuntautuu vuodenaikojen mukaan tarjoten uutta katsottavaa ja koettavaa. Esimerkiksi talviset Heinäveden tienoot muuttuvat hyviksi hiihtoladuiksi ja Rinnekeskus Pääskyvuori laskettelukeskukseksi.

Heinävesi tunnetaan ehkäpä parhaiten Valamon munkkiluostarista ja Lintulan nunnaluostarista, jotka ovat Pohjoismaiden ainoat ortodoksiluostarit ja suositut käyntikohteet. Heinäveden kulttuurikirkko on puolestaan Suomen suurimpia. Kirkollisuus on läsnä myös joka kesä järjestettävillä Heinäveden Musiikkipäivillä, joissa kuullaan keskeisesti niin ikään klassista musiikkia.