Outokumpu

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Outokummun parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Outokummussa

Outokumpu on otollinen kohde lomailla, piipahtaa päiväreissulle tai jopa asettua asumaan, miksipä ei mökkeilemäänkin. Tämä Pohjois-Karjalassa sijaitseva 7 000 asukkaan kaupunki tunnetaan yli 100 vuotta vanhasta kuparikaivoksesta, joka alueineen on nykyään sekä museo että tapahtumapaikka.

Vanhan kaivoksen kaivosmaailma ja teemapuisto Lasten kaivos tarjoavat jännittävää tunnelmaa, tekemistä ja tarinoita menneiltä ajoilta. Alueella sijaitsee myös Ravintola Vanha Kaivos ja Teatteri Kiisu, joihin voi hengähtää nauttimaan kulinaristisista hetkistä sekä erilaisista esityksistä.

Luonnosta löytyy niin ikään omat paikkansa renoutumiseen, virkistäytymiseen ja harrastamiseen. Esimerkiksi keskustan läheisyydessä sijaitseva Erä- ja luontokeskus on parhaita paikkoja leirintään, kalastukseen, melontaan sekä luontopoluilla samoilemiseen.

Majoittumiseen Outokummussa on esimerkiksi Vanhan kaivoksen lähellä sijaitseva, yli 100-vuotiaassa kartanomaisessa miljöössä sijaitseva Kyykerin Kartano sekä samaisella alueella oleva Malmin Majatalo.