Ulvila

Satakunnan maakunta
Löydä Ulvilan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ulvilassa

Historiallinen puutarhakaupunki Ulvila sijaitsee Porin naapurissa, Satakunnassa. Se kuuluu Suomen keskiaikaisiin kaupunkeihin, jonka juuret lähtevät pitkältä aikojen takaa, aina 1300-luvulta.

Keskiaikaa löytyy Ulvilasta tänäkin päivänä. Se näyttäytyy 1400-luvulta peräisin olevan Pyhän Olavin kirkon muodossa. 1700-luvun Leineperin ruukkikylä on puolestaan upea, vanha maaseutukylä, joka on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi, rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Ulvilan ylpeyksiä on myös Friitalan nahkamuseo, jossa voi tutustua nahan valmistukseen yli 100 vuoden ajalta. Monelle tuttu Friitalan nahka jatkaa tätä perinnettä laadukkailla nahkatuotteilla vielä tänäkin päivänä.

Ulvilaan lähdetään historian lisäksi luonnon perässä. Kaupungissa kulkee 27 km pituinen Joutsjärven retkeilyreitistö. Maisemia pääsee ihailemaan niin ikään vesiltä Kokemäenjoen risteilyltä.