Kirkkonummi

Uudenmaan maakunta
Löydä Kirkkonummen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kirkkonummella

Kirkkonummi on Helsingin seudulla, Suomenlahden rannikolla sijaitseva kunta. Maalaismaisemien ja merellisyyden värittämällä Kirkkonummella asuu noin 39 000 asukasta. Pääkaupunki Helsinki hulinoineen on vain 20 km päässä, jonka saavuttaa uutta moottoritietä pitkin nopeasti, myös paikallisjuna kulkee kätevästi keskustojen välillä.

Kirkkonummi on sanojensa mukaan luonnostaan tunnettu. Nuuksion kansallispuisto ja Porkkalan saaristomaisemat sekä merikylä ovat muutamia suosittuja monista luontokohteista. Aktiviteettejakin löytyy lukematon määrä. Monet lähtevät talvisin laskettelemaan esimerkiksi Peurumaan rinteille.

Kirkkonummella on säilynyt kulttuuriperintökohteita satojen vuosien takaa; keskiaikainen kivikirkko, vehreät kartanoympäristöt ja mm. Eliel Saarisen kotina toiminut Hvitträskin kansallisromanttinen ateljeekoti. Kunnassa on myös kiintoisa Pokrovan luostariyhteisö ortodoksikirkkoineen.

Kirkkonummi on virallisesti Lapsiystävällinen kunta Suomen UNICEF:in tunnustamana. Monet lapsiperheet ovatkin asettuneet asumaan Kirkkonummelle.