Saarijärvi

Keski-Suomen maakunta
Löydä Saarijärven parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Saarijärvellä

Noin 9 700 asukkaan Saarijärvi on tullut monelle tutuksi tv-maalaislääkäri Kiminkisestä! Saarijärvi tunnetaan toki monesta muustakin syystä, kuten upeasta luonnosta ja kiintoisista kulttuurikohteista.

Kaupunki on muodostunut kolmen järven saarekkeelle ja keskustassakin pystyy asumaan upeiden vesistöjen äärellä. Saarijärvellä on myös mäki- ja harjumaisemia mainioilla hiihtoladuilla, sekä Paavonrinteen hiihtokeskus lasketteluun sekä muihin talvisiin touhuihin. Retkeily ja kalastus luonnistuvat nekin alueella erinomaisesti.

Saarijärveltä löytyy myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä Kivikauden kylä, joka on Suomen vanhinta asutusaluetta. Kylässä on mm. Lasten kivikauden kylä sekä Ansa-, Muinais- ja Luontopolut. Niin ikään taidekodit, museot ja muut kulttuurikohteet kuuluvat Saarijärven antoisaan antiin.

Tapahtumien taitokin on kaupungissa hallussa. Väkeä vetäviä kinkereitä ovat yleisurheilun huiput yhteen keräävä Juhannuskisat sekä monipuolisen musiikin Kirmot-festivaali.