Kökar

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Kökarin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kökarissa

Ahvenanmaan itäisessä ulkosaaristossa sijaitseva Kökar on asukasluvultaan Suomen toiseksi pienin kunta. Saarella voi kokea aitoa ulkosaariston tunnelmaa ja ainutlaatuisia luonnon elämyksiä. Hyppää lautan kyytiin joko Lumparlandin Långnäsistä tai Korppoon Galtbystä ja ihastele merimatkalla lähes koskemattoman ulkosaariston luontoa ja upeita saaristonäkymiä.

Syrjässä sijaitseva Kökar on vireä ja monipuolinen saaristoyhteisö, jossa eletään sovussa luonnon kanssa. Peruspalvelut ovat saatavissa ympäri vuoden, ja niihin kuuluvat päivähoito, koulu, terveydenhuolto, kauppa, posti, pankkipalvelut, apteekin lääkekaappi, majoituspalvelut sekä kirjasto. Kesäisin peruspalveluja täydentävät useat ravintolat, kioskit ja vierassatamat.

Kökarin pääsaarella on noin 250 asukasta, joista puhuu ruotsia äidinkielenään 87,4 % ja suomea 9,3 %. Paikallisia nähtävyyksiä ovat muun muassa Pyhän Annan kirkko, kotiseutumuseo, luonnonmuistomerkki Källskärs kannan, Otterböten pronssikautinen kylä sekä Kalenin vaellusreitti. Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuiseen ja syrjäiseen Kökariin!