Valtimo

Pohjois-Karjalan maakunta
Löydä Valtimon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Valtimolla

Sotkamon, Nurmeksen ja Rautavaaran naapurissa sijaitsee vehreä Valtimon kunta (vuoden 2020 alusta alkaen Nurmes). Elias Lönnrot on kuvaillut Valtimon lampia, lahtia ja niemiä, kannaksia sekä metsiä maamme kauneimmiksi. Kunnan maisemia värittävätkin upeat harjut ja vaarat, vesistöt sekä kyläaukeat.

Harju- ja kangasmaastosta voi bongata ylväänä seisovan puukirkon. Vanhoista metsistä tunnettu Syvälampien alue esittelee puolestaan yhtä Valtimon kahdeksasta Natura-kohteesta. Valtimonjoki virtaa kunnan alueella, ja valtakunnallisesti arvokkaat maisemakylät tuovat tienoille oman ihastuksensa.

Rikas luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia erilaisiin kalastus- ja muihin luontoretkiin. Myös kesäiset tapahtumat tietävät tekemistä. Esimerkiksi Valtimon kesäpäiviä on vietetty jo vuosikymmeniä ja tuon perinteisen juhlan aikaan ilakoidaan Kesäpäivärockissa, nautitaan markkinahumusta sekä muusta kulttuuriin kirjosta.

Vaara-asutuskin kutsuu tutustumaan. Murtovaaran talomuseo, viljamakasiini, Yläpihan perinnetila ja Lasistudio Korpinoita ovat muutamia esimerkkejä Valtimon viehättävistä kohteista.