Muonio

Lapin maakunta
Löydä Muonion parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Muoniossa

Muonio on useiden järvien kunta Lapissa, Enontekiön, Kittilän, Kolarin ja Ruotsin Pajalan naapurissa. Täällä pienessä, mutta vilkkaassa matkailukunnassa on noin 2 300 asukasta. Rajalla virtaa välkehtivä Muonionjoki.

Muonio on luonnon ystävän ja eksoottisia luontokokemuksia etsivän ykköspaikka. Yötön yö, puhdas ilma, tunturit, revontulet, kirkasvetiset ja kalarikkaat joet sekä järvet…siinä vain muutamia kohokohtia siitä, mitä Muoniossa voi kokea.

Suosittuja Muonion tapahtumia ovat esimerkiksi keskellä kesää vietettävä Muonion Lohiviikko, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston yöttömän yön retkeily ja Midnight Sun Hike -elämyspäivät. Hiihtokansalle löytyy puolestaan perinteikäs Lapponia-hiihto.

Upeita luontokohteita ovat muun muassa myyttinen Pakasaivon rotkojärvi, Kemiötunturi, Pallastunturit ja Pallastunturin luontokeskus.

Muonion tavoittaa helposti. Kunnan läpi kulkevat valtatiet, Muonionjoen yltä on silta- ja tieyhteys Ruotsiin ja lähellä sijaitsee kolme lentokenttää, likimpänä 69 km päässä oleva Enontekiön lentoasema.