Enontekiö

Lapin maakunta
Löydä Enontekiön parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Enontekiöllä

Suomen käsivarressa sijaitseva Enontekiö, ”revontulten maa”, on noin 1 900 asukkaan kunta, saamelaisten kotiseutualue ja matkailijan unelmakohde. Yli puolet Suomen tuntureista sijaitsee Enontekiöllä, joista tunnetuimpia ovat Saana ja Halti. Kunta on myös osa 800 km pituista Kalottireittiä, joka on niin ikään Ruotsin ja Norjan kattava vaellusreitti.

Enontekiölle ominaista ovat laajat, koskemattomat erämaat. Vaellus, kalastus ja maastopyöräily ovat aktiviteetteja, joille löytyy erinomaiset puitteet. Lapin rauha ja maaginen tunnelma ovat jo itsessään kokemisen arvoisia asioita. Suosittuihin käyntikohteisiin kuuluvat mm. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja Lapin sodan aikainen historiallinen museoalue.

Asuminen Enontekiöllä tapahtuu turvallisessa, maaseutumaisessa ympäristössä, jossa puhdas luonto ja erämaa-alueet ovat keskeisessä roolissa. Kunnassa on peruskoulu ja sen jälkeisiin opintoihin lukio.