Lemland

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Lemlandin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Lemlandissa

Lemland on Ahvenanmaalla sijaitseva 2 000 asukkaan luonnonkaunis, ruotsinkielinen kunta. Sen naapurissa ovat Föglö, Jomala, Lumparland, Sund ja Maarianhamina, jonne matkaa kertyy vain 15 km verran.

Lemlandissa viehätytään raikkaasta meri-ilmastosta, upeasta luonnosta ja vuosisatojen takaisesta kulttuurihistoriasta. Esimerkiksi rautakauden ajalta on säilynyt hautaröykkiöitä, joita voi pilkistää pellonpientareiden villiruusujen ja pensaikkojen seasta. Lembötessä sijaitsevat puolestaan 1200-luvulta peräisin olevan merenkulkukappelin rauniot, joita kelpaa myös pistäytyä katselemassa.

Lemlandissa voi niin ikään ihastella asuttuja, maalaiskylien suuria laivurintaloja, rantautua suosittuun Rödhamnin vierassatamaan tai piipahtaa radiomajakkamuseossa.

Lemland on suosittu kunta eritoten lapsiperheiden keskuudessa. Sen omassa rauhassa on turvallista asua, ja suurempien palveluiden äärelle sekä vilkkaamille työmarkkinoille pääsee hetkessä likellä sijaitsevaan Maarianhaminaan.