Sund

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Sundin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Sundissa

Sund on runsaan 1 000 asukkaan kunta ja Ahvenanmaan ainoa kansallismaisema. Siellä sijaitsee merkittäviä muinaismuistokohteita ja suosittuja matkailunähtävyyksiä.

Lähde historialliselle kierrokselle katsomaan esimerkiksi Kastelholman keskiaikaista linnaa, Kruununvankilaa tai Bomarsundin linnoituksen raunioita. Samalla voit päästä nauttimaan erilaisista tapahtumista ja keskikesän aikaan juhannusjuhlan tai’asta.

Sundissa voit myös piipahtaa kulinaariselle käynnille ja maisteluvisiitille Smakbyn makujen kylään, Kastelholman linnan kupeeseen. Se yhdistää krouvin, tislaamon ja puodin. Golfin ystäville kunnasta löytyy Ålands Golfklubin kenttä, jossa golfataan historiallisen ylhäisissä tunnelmissa. Kenttä nimittäin levittäytyy entisaikojen kuninkaallisille metsästysmaille.

Sund sijaitsee Finströmin, Jomalan, Lemlandin, Lumparlandin, Saltvikin ja Vårdön naapurissa. Sen läpi kulkee päätie 2, jota pitkin Maarianhaminaan on vain 25 km matka.