Föglö

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Föglön parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Föglössä

600 asukkaan Föglö on saaristolaiskunta, joka sijaitsee manner-Ahvenanmaan ja Turunmaan välisessä saaristossa. Se koostuu useista, suurilta osin asumattomista saarista. Saarten välisiä salmia pystyy niiden mataluudesta johtuen taittamaan lähinnä pikku veneillä, mutta joihinkin saariin on myös lauttayhteys.

Kesäisin Föglön väkiluku kasvaa huomattavasti vapaa-ajan asukkaiden myötä, sillä saaressa on paljon loma-asuntoja. Asuminen jakautuu 22 idylliseen kylään, joista suurin on Degerby, johon keskeiset palvelut keskittyvät. Degerbystä on tiivis lauttayhteys Svinöseen, Ahvenanmaan pääsaarelle.

Matkailijan Föglö huomio hyvällä majoitustarjonnalla: mökeillä, lomakylillä ja leirintäalueilla. Suosittuihin käyntikohteisiin kuuluu mm. Maria Magdalenan kirkko, joka on yksi Ahvenanmaan vanhimmista kirkoista. Kunnassa on myös varsin runsas linnusto bongailusta kiinnostuneille.