Maarianhamina

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Maarianhaminan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Maarianhaminassa

Maarianhamina on pieni ja viehättävä saaristolaiskaupunki. Se on Ahvenanmaan ainut kaupunki ja hallintokeskus, jossa asuu reilu 11 000 ihmistä, eli lähes puolet Ahvenanmaan väestöstä. Yli 83 % asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia, mikä tekee siitä Suomen suurimman yksikielisesti ruotsinkielisen kunnan.

Maarianhamina tunnetaan kesäisenä matkailukaupunkina, jossa vierailee vuosittain noin 1,5 miljoonaa matkailijaa. Manner-Suomesta pääsee Maarianhaminaan joko lentämällä Helsingistä tai laivalla Turusta ja Helsingistä. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, hotelleja, baareja, museoita sekä kauppoja.

Kulttuurin ja historian ystävien kannattaa vierailla Ahvenanmaan museossa, Ahvenanmaan merenkulkumuseossa sekä Museolaiva Pommernissa. Maarianhaminassa sijaitsevat myös Pyhän Martin kirkko ja Pyhän Yrjön kirkko sekä arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemat hautauskappeli ja kaupungintalo. Itä- ja länsisatamia yhdistävä puistoesplanadin varrelta löytyy useita kiinnostavia käyntikohteita, kuten puistoalueita ja puukortteleita. Tervetuloa vierailulle Maarianhaminaan!