Ypäjä

Kanta-Hämeen maakunta
Löydä Ypäjän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Ypäjällä

Ypäjä tunnetaan Suomen virallisena hevospitäjänä. Kanta-Hämeessä sijaitsevalla Ypäjällä on asukkaita hieman alle 2500. Ypäjällä sijaitsee tunnettu Hevosopisto ja kunnassa järjestetään vuosittain suuri Finnderby-hevostapahtuma, jossa kilpaillaan sekä este- että kenttäratsastuksessa. Tapahtuma kerää kävijöitä ympäri maailman katsomaan ja kilpailemaan.

Hummani hei

Ypäjä sijaitsee Forssan ja Loimaan välimaastossa, joten Forssan ja sen seutukuntien ohella toinen tärkeä seudullinen keskus on Loimaa. Varsinkin Ypäjän länsi ja pohjoisosista on lyhempi matka Loimaalle kuin Forssaan. Ypäjän asukasluku on ollut laskusuhdanteinen, mutta muuttoliikettä pyritään jarruttamaan edullisten tonttien ja asumiskustannusten avulla. Ypäjällä onkin hyvät koulutusmahdollisuudet, perusopetusta järjestetään neljässä yksikössä ja lisäksi kunnassa toimii Loimaan lukion hevosurheilulinja, jossa on mahdollista yhdistää ratsastusopinnot lukion oppimäärään.

Voimavarana hevoset ja matkailu

Ypäjä tarjoaa asukkaille ja vierailijoille kaunista pelloksi raivattua savikkoista seutua, kunnan alueella kulkee kaksikin harjujaksoa ja kunnan tärkeimpiä vesistöjä ovat Loimijoki sekä Ypäjäjoki ja Kuusjoki. Kunnan alueella on myös kaksi keinotekoista uimapaikkaa Piilikankaan tekojärvi.

Ypäjä on elinvoimainen maalaiskunta, joka tarjoaa laajan kirjon matkailupalveluja. Ypäjällä voit esimeriksi SUP-lautailla Loimijoissa, golfata tai vierailla suosituissa kylä- ja taidetapahtumissa. Kunnassa panostetaan nuorten liikuntaan ja hevosurheiluun. Suomen hevospitäjän perinnemaisemaan kuuluvatkin laitumet kasveineen ja uljaine eläimineen. Ypäjällä on ilo asua.