Virolahti

Kymenlaakson maakunta
Löydä Virolahden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Virolahdella

Venäjän rajalla, Suomenlahden rannalla sijaitseva Virolahti on runsaan 3 100 asukkaan kunta. Virolahdelle saapuu paljon lomailijoita kesäaikaan mökkeilemään ja turisteja shoppailemaan eritoten Venäjän puolelta.

Virolahdella sijaitsevan Vaalimaan raja-aseman ylittää vuosittain miljoona vierailijaa. Kunnan suurimpia vetonauloja on vuonna 2018 valmistunut maamme ensimmäinen merkkiliikkeiden outlet-kylä, Zsar Outlet Village. Monia muodin, kauneuden ja sisustuksen huippumerkkejä tullaan hankkimaan eritoten Venäjän puolelta.

Virolahdella toki osataan muukin meno kuin kaupankäynti. Kesäinen Kaakon Kamarimusiikki -viikko, Virolahti-viikot, Pertunmarkkinat ja lintubongaajien Arktika-päivät ovat kunnan elämää virkistäviä tapahtumia.

Myös historia näyttäytyy merkittävänä osana Virolahtea. Tästä muistona on 1940-luvulla rakennettu Salpalinja ja sitä esittelevä Bunkkerimuseo.

Kauniit maisemat eivät jää kakkoseksi tapahtumille ja muille kohteille, tienoisiin voi tutustua vaikka mutkaista, historiallista Kuninkaantien maisemareittiä pitkin. Klamilan ja Ukkosaaren venesatamat tarjoavat oivat paikat puolestaan venematkailuun ja kalastusretken käynnistämiseen.