Vöyri

Pohjanmaan maakunta
Löydä Vöyrin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Vöyrillä

Vöyri on kaksikielinen, vireä ja elämää täynnä oleva maaseutukunta Pohjanmaalla, Vaasan vieressä. Siellä eletään lähellä merta, perinteisissä maatalousmaisemissa tai keskustamaisessa ympäristössä. Vapaa-ajalle riittää tekemistä ja työnteolle tekijöitä, Vöyrin yrityskirjo on varsin laaja ja työttömyysaste maakunnan matalimpia.

Vöyrissä voi vierailla 1600-luvun Tottesundin kartanossa, jossa muun muassa Jean Sibelius ja Aino Järnfelt viettivät häitään. Historiaa ja hengellisyyttä löytyy myös Vöyrin kirkosta, joka on Suomen vanhin puukirkko. Niin ikään muinaislöytöpaikat ja taistelutantereet tuovat tuulahduksen menneiltä ajoilta.

Vöyrillä järjestetään asukkaiden ja lomailijoiden iloksi paljon tapahtumia. Yksi näistä on kesäiset Vöyrin päivät markkinahumuineen ja juhlineen.

Vöyri houkuttelee väkeä myös hyvällä päivähoitoverkostollaan, asumisen monipuolisilla mahdollisuuksilla ja koulutuksella aina lukioasteelle saakka. Kunnan erityisyys on Suomen ainoa ruotsinkielinen urheilulukio.