Saltvik

Ahvenanmaan maakunta
Löydä Saltvikin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Saltvikissa

Saltvik on ruotsinkielinen, noin 1 800 asukkaan kunta Ahvenanmaalla, jonne hurauttaa noin 20-30 minuutissa Maarianhaminasta. Seudulle saapuessa eteen avautuvat laajat, viljavat peltoalueet ja Ahvenanmaan korkein vuori! Löytyypä Saltvikistä maakuntansa suurin luolakin.

Saltvik kuuluu Pohjois-Ahvenanmaan saaristoon, jota moni pitää Ahvenanmaan kauneimpana. Historiakin näyttäytyy kunnassa. Saltvik on ollut ensimmäisiä maa-alueita, joka on noussut esiin merestä n. 10 000 vuotta sitten. Seudulta on löydetty myös pronssisia pukukoristeita 500-luvun lopulta jKr. viikinkiajan loppuun ulottuvalta kaudelta, sekä Borgbergetin linnavuori, joka on tänä päivänä Ahvenanmaan tärkeimpiä rauta-aikaisia nähtävyyksiä.

Historian nimessä Saltvikissa järjestetään myös joka kesä markkinahumua parhaimmillaan tarjoilevat, Suomen suurimmat Viikinkimarkkinat. Ohjelmaa, ruokaa ja muuta mukavaa riittää koko perheelle. Markkinoille tullaan pidemmänkin matkan takaa!