Pyhtää

Kymenlaakson maakunta
Löydä Pyhtään parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pyhtäällä

Pyhtää on reilun 5 300 asukkaan kunta Kymenlaaksossa, Suomenlahden rannikolla. Pyhtää on pieni mutta toimelias kunta, jolla on ikää lähes 700 vuotta, mikä tekee siitä yhden Suomen vanhimmista kunnista. Helsingistä hurauttaa reilussa tunnissa Pyhtäälle puhtaan luonnon äärelle.

Meri ja saaristo ovat keskeinen osa pyhtääläistä maisemaa. Kunnan sijainti meren äärellä ja Kymijoen varrella tarjoaa hyvät puitteet myös retkeilyyn ja vapaa-ajan asumiseen. Kaunis merenrantakunta tarjoaa asukkailleen väljästi rakennetun, rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön.

Pyhtää tarjoaa nähtävää sekä mantereella että saaristossa. Kymijoki tarjoaa kanoottimatkaajalle ikimuistoisen elämyksen. Kymijoen varrella sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokas puuhiomon alue, Sotckfors. Kymenlaakson suurimman järven, Tammijärven, rannoilta löytyy sekä uimarantoja että nuotiopaikkoja. Valkmusan kansallispuistossa voi bongata lintuja pitkospuita pitkin reippaillen. Tuulitunnelilentämistä ja surffausta pääsee kokeilemaan Sirius Sport Resortissa.

Poikkea sinäkin Pyhtäälle!