Kotka

Kymenlaakson maakunta
Löydä Kotkan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kotkassa

Kotka on Suomenlahden rannalla sijaitseva 53 200 asukkaan satama- ja teollisuuskaupunki. Se kuuluu Kotka-Haminan seutuun, joka muodostuu Kotkan ja Haminan lisäksi Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kunnista.

Kotkan tuntee moni kesäisestä suurtapahtumasta, Meripäivistä, ja Kotka onkin merikaupunki parhaimmillaan. Sen keskusta on saarella, ja kaupunki on syntynyt meren sekä Kymijoen yhtymäkohtaan. Muita suosittuja tapahtumia on Lohisoitto-musiikkifestivaali. Kotkasta löytyy paljon muitakin kiintoisia kulttuuri- ja käyntikohteita sekä tapahtumia.

Kotkan palkitut kaupunkipuistot ovat jääneet nekin monen kävijän mieleen. Niin ikään pitkä merenkulun historia ja satamatoiminta ovat asioita, joista kaupunki on tunnettu niin lähellä kuin kaukana. Kotkassa sijaitsee Suomen suurin satama, HaminaKotka satama Oy.

Asukas löytää Kotkasta monimuotoisen asumisen mahdollisuuksia. Kaupungissa on myös hyvät opiskelumahdollisuudet ammatti- ja ammattikorkeakoulutason opintoihin.