Loviisa

Uudenmaan maakunta
Löydä Loviisan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Loviisassa

Loviisa on merellinen, vanha puutalokaupunki itäisellä Uudellamaalla. Vain reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä odottaa ainutlaatuinen vanhojen puutalojen miljöö kukkivine puutarhoineen. Idylliset pikkukadut, värikkäät puutalot, hieno saaristo sekä ruukkimiljöö ihastuttavat vierailijoita. Kaksikielisessä kaupungissa palvelua on mahdollista saada sekä suomeksi että ruotsiksi.

Loviisan nähtävyyksiä ovat esimerkiksi kaunis torialue ympäristöineen, pääkirjasto kattomaalauksineen, Kappelinpuisto, kaupunginmuseo, historiallinen alakaupunki, Suolatori sekä Laivasillan alue. Näkemisen arvoisia paikkoja ovat myös Myllyharjun laulureitti runopenkkeineen ja näköalapaikka Kukkukivi, maalinnoitukset, Ehrensvärdin historia- ja luontopolku, Svartholman merilinnoitus, Pernajan keskiaikainen kirkko sekä Strömforsin ruukki. Myös Onneli ja Anneli -kirjoihin perustuvat elokuvat on kuvattu Loviisassa.

Laivasillan vierasvenesatama on Loviisan kesäisen elämän keskus. Kesäisin eloon syttyvä kaupunki tarjoaa monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden: Loviisan Wanhat Talot, Loviisan Avoimet puutarhat, Ruusuja & Puutarhoja Loviisassa, Small Ships’ Race, Kuningas saapuu Loviisaan, Loviisan ravit, Loviisan Sibeliuspäivät sekä Loviisan Joulu. Kaupunki tunnetaan myös kirpputoreistaan, museoistaan, kirkoistaan ja kartanoistaan.