Pyhäjärvi

Pohjois-Pohjanmaan maakunta
Löydä Pyhäjärven parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pyhäjärvellä

Pyhäjärvi on reilu 5 300 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Se sijaitsee Pyhäjärvi-maakuntajärven rannalla, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Suomen keskipistealueella. Idylliseen pikkukaupunkiin on helppo tulla sekä autolla että junalla.

Perusopetuksen jälkeen opintoja voi jatkaa lukiossa, Jokilaaksojen musiikkiopistossa, Jokilatvan opistossa, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa sekä Tanssiopisto Uusikuussa. Pyhäjärvi tarjoaa kattavat peruspalvelut ja harrastusmahdollisuudet, joihin kuuluvat esimerkiksi jäähalli, golfkenttä, keilahalli, uimahalli, paloaseman elokuvateatteri, hiihtoladut, eränkäyntimaat sekä kalastusapajat. Lähiluonnosta löytyvät runsaat marjastus-, sienestys- ja metsästysvainiot.

Pyhäjärvi tunnetaan monista tapahtumistaan, joihin kuuluvat esimerkiksi Järvifestarit ja Kihupäivät. Täydenkuun Tanssit -festivaali on merkittävin nykytanssin tapahtuma Suomessa. Vierailijoiden suosiossa ovat myös Emolahden hiekkaranta, Pyhäjärven virkistyskalastusalue, Suurlavan naistentanssit sekä Vitikkamäen luontopolku.