Kiuruvesi

Pohjois-Savon maakunta
Löydä Kiuruveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kiuruvedellä

Pohjois-Savossa sijaitseva Kiuruvesi on noin 8 400 asukkaan maatalouspainotteinen kaupunki. Kiuruvedellä on lähes 450 aktiivista maatilaa ja se on Suomen kolmanneksi suurin maidontuottaja, myös naudanlihan tuotannossa kaupunki on kirinnyt kärkisijoille.

Kiuruvedellä on monia muitakin ylpeyden aiheita. Luonto tarjoaa kävijälleen paljon silmäniloa ja tekemistä kallioiden, metsien ja järvien värittämillä luontopoluilla. Esimerkiksi Paljakanvuoren luontopolku on hyvä retkikohde, jossa pääsee tutustumaan myös kertomukseen vuoren mielenkiintoisesta menneisyydestä. Muun muassa muinaisia uhrikuppeja löytyy edelleen vuoren laelta.

Kiuruveden kulttuuritalo on puolestaan sanojensa mukaan ”koko kaupungin olohuone, jossa tapahtuu aina”. Eloa ja iloa riittää myös vuosittain järjestettävillä Elomessuilla sekä Kiuruveden Iskelmäviikko -suurtapahtumassa.

Kiuruvedelle pääsee sujuvasti, sillä sen läpi kulkee valtatie 27. Myös vierasvenesatama ja pienkoneiden lentokenttä toivottavat kävijät kyläilemään.