Petäjävesi

Keski-Suomen maakunta
Löydä Petäjäveden parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Petäjävedellä

Petäjävesi on vajaan 4 000 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Jyväskylän länsinaapurissa. Se sijaitsee hyvällä paikalla, vain 25 minuutin päässä Jyväskylästä ja Keuruusta. Kuntaan on sujuvat kulkuyhteydet niin autolla, bussilla kuin junallakin. Petäjävesi edustaa elävää maaseutua, jossa voi nauttia hiljaisesta luonnosta, maatilamajoituksesta sekä ihastella pieniä museoita.

Petäjävesi on kulttuurin ja luonnon ystävän paratiisi, josta löytyy useita lumoavia luontokohteita. Petäjäveden kirkko on Unescon maaimanperintökohde ja pohjoismaisen hirsirakentamisen taidonnäyte. Paikkakunta tunnetaan seppäkulttuuristaan ja vuosittain järjestettävistä Takomarkkinoistaan, joiden yhteydessä kisataan taonnan suomenmestaruudesta. Keski-Suomen tieliikennemuseo sekä Radio- ja puhelinmuseo johdattavat menneeseen aikaan.

Ostoksia voi tehdä useilta paikallisilta käsityöyrittäjiltä sekä lähiruoka- ja luomutuotteiden myymälöistä. Suomenlampaita pääsee rapsuttelemaan päiväksi Hakamaan lammastilalle ja taidetaontaan voi tutustua Ylä-Kintauden Taonnassa. Wanhan Witosen melontareitillä voi nauttia keskisuomalaisesta järvi- ja koskimaisemasta.

Lämpimästi tervetuloa Petäjävedelle!