Jyväskylä

Keski-Suomen maakunta
Löydä Jyväskylän parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Jyväskylässä

Keski-Suomen maakuntakeskus, Jyväskylä, on lähes 140 000 asukkaan liikunta- ja opiskelukaupunki. Sitä värittävät kauniit järvet ja mäkiset maastot, joita on hyödynnetty seudun aktiviteetti- ja viihdetarjonnassa.

Esimerkiksi Laajavuoren hiihtokeskuksessa harrastetaan monipuolisia talvilajeja, ja alueelta löytyvässä Matti Nykäsen mäessä on hypätty huimia mäkiennätyksiä. Jyväsjärvellä ja Päijänteellä seilataan puolestaan kesäisin tunnelmallisten illallisristeilyjen merkeissä. Vuosittain järjestetään yli 5 000 tapahtumaa, joista tunnetuimpia ovat Suomipop-festivaalit, Neste Ralli ja Sataman Yö.

Jyväskylää pidetään myös arkkitehti Alvar Aallon pääkaupunkina, sillä kaupungissa on eniten Aallon suunnittelemia rakennuskokonaisuuksia koko maailmassa. Yksi merkittävimmistä niistä on Säynätsalon kunnantalo.

Asukkaalle Jyväskylä tarjoaa niin ydinkeskustan kuin maaseudun tunnelmaa. Opiskeluun löytyy monia vaihtoehtoja aina yliopistoon ja ammattikorkeakouluun asti. Yliopistossa on mm. maamme ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta.