Pello

Lapin maakunta
Löydä Pellon parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pellossa

Pello sijaitsee taianomaisen tunnelman Lapissa, Tornionlaaksossa, Suomen ja Ruotsin puolelle jakautuen. Pello on upea erämainen lomapaikka ja onpa sitä tituleerattu myös lohen valtakunnaksi!

Pello toden totta on Suomen kalastuspääkaupunki ja maamme suurin lohijoki. Kalastajalle kohde on eittämättä mitä parhain. Saalisvarmuus on hyvä, sillä yleensä yli puolet vieheluvan saaneista nappaa lohen. Joen ohella voi kalastaa Napapiirin helmen, Miekojärven harvinaisen kirkkaissa vesissä.

Mitä muuta Pellossa puuhataan? No ainakin talviurheillaan Ritavaaran laskettelukeskuksessa, käydään poro- ja huskysafareilla ja patikoidaan silmiä hivelevissä Lapin maisemissa.

Meno- tai paluumatkalla on mukava pysähtyä Pellon tunnetuimmalla maamerkillä, Vihreällä pysäkillä, Torniojoen rannalla. Siellä on lahjamyymälä ja ravintola terasseineen, josta avautuu upea näkymä joelle.

Miten tämän kaiken ja monen muun sitten saavuttaa? Junalla pääsee suoraan Pellon keskustaan tai toki voi ajella omalla autolla tai hypätä bussiin. Lentokone kuljettaa Rovaniemelle, josta matkaa on Pellon keskustaan runsaat 100 km.