Kristiinankaupunki

Pohjanmaan maakunta
Löydä Kristiinankaupungin parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kristiinankaupungissa

Kristiinankaupunki on pieni, idyllinen merenrantakaupunki Pohjanmaalla. Se sijaitsee länsirannikolla, noin sadan kilometrin päässä Vaasasta, Seinäjoelta ja Porista. Kristiinankaupunki on yksi parhaiten säilyneitä puutalokaupunkeja, jonka keskusta tunnetaan matalista puutaloistaan ja kapeista kujistaan. Merellinen maisema reunustaa ihania puutalokortteleita, joissa on helppo aistia mennyttä aikaa.

Hyvin säilynyt vanhakaupunki on myös kaupan ja huvielämän keskus, josta löytyy runsas valikoima palveluita. Erilaisia markkinatapatumia järjestetään ympäri vuoden: yli 350-vuotias kaupunki on maamme tunnetuimpia markkinapaikkoja. Kesämarkkinat, Kevätmarkkinat, Mikkelinmarkkinat sekä jokasyksyiset Wanhan Ajan Toripäiwät keräävät väkeä Kristiinan torille.

Kristiinankaupungissa voi kuulla kielen vaihtuvan suomesta ruotsiksi. Kaksikielisessä kaupungissa on ruotsinkielinen enemmistö; ruotsinkielisiä on 55,1 % ja suomenkielisiä 40,9 %. Kaupunkiin johtava yli 300-metrinen kivisilta on Pohjoismaiden pisimpiä. Kristiinankaupungista löytyy myös yksi Suomen kapeimmista kaduista: Kissanpiiskaajankuja. Kaupunki tunnetaankin kaduilla kulkevista kissoistaan, kissa-aiheisista ikkunakoristeitaan sekä matkamuistoistaan.