murupolku logo/Peruskoulu/Peruskoulu Lahti/Lahden yhteiskoulu

Opintiellä elämää varten

Lahden yhteiskoulu on vuonna 1896 perustettu säätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos, jossa toimii peruskoulun 6.–9. luokat, lukio sekä aikuislukio.

Lahden yhteiskoulu on Lahden yhteiskoulun säätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos, joka on toiminut Lahdessa vuodesta 1896 alkaen. Kouluyhteisömme muodostuu perusopetuksen 6.–9 luokista, lukiosta ja aikuislukiosta. Nykyisellä paikallaan Kolkanmäellä, osoitteessa Kirkkokatu 2, koulu on seissyt vuodesta 1899. Syksystä 2019 alkaen käytössämme on myös Lahden Kansakouluna aiemmin tunnettu kiinteistö osoitteessa Vuorikatu 13 /Sibeliuksenkatu 1.

Peruskoulu

Opiskelu Lahden yhteiskoulussa aloitetaan muista Lahden seudun kouluista poiketen kuudennelta luokalta. Oppilaita otetaan Lahden yhteiskouluun hakumenettelyn perusteella kuvataide- ja musiikkipainotteiselle 6. luokalle sekä lisäksi matemaattis-luonnontieteellispainotteista opetussuunnitelmaa noudattavalle 7. luokalle. Lisäksi yleisopetuksen luokille otetaan oppilaita oppilaaksiottoalueelta.

Lukio

Lahden yhteiskoulun lukiossa on mahdollisuus valita yleislinja tai yhteiskunta- ja talouslinja. Yleislinja tarjoaa laajat mahdollisuudet opiskella ja painottaa eri oppiainekokonaisuuksia. Yhteiskunta- ja talouslinjan opinnot antavat hyvät lähtökohdat kaupallisen ja yhteiskunnallisen alan sekä oikeustieteen jatko-opintoihin.

Lukiossa on laaja valikoima niin syventäviä kuin koulukohtaisiakin kursseja. Lukiossa toimivat myös koulun oma kuoro ja orkesteri. Opiskelijoiden on mahdollista osallistua opiskelijakunnan hallituksen tai tutor-toimintaan. Kansainvälisyys on mukana lukiossamme erilaisten opintomatkojen, projektien, kansainvälisten vieraiden ja vaihto-opiskelijoiden ja -mahdollisuuksien myötä.

Lukion opetus tapahtuu pääosin Kirkkokadun vanhassa koulurakennuksessa, Museossa. Lukiossamme opiskelee noin 450 opiskelijaa.

Aikuislukio

Aikuislukio tarjoaa opiskelumahdollisuuden kaikille, jotka haluavat opiskella. Aikuisten monipuolinen yleissivistävä koulutustarjonta ulottuu perusopetuksesta lukioon.

Lahden yhteiskoulun aikuislukio tekee omaa vahvaa koulutustehtäväänsä aikuisten lukiokoulutuksessa ja antaa hyvän lisän lahtelaiseen lukiotarjontaan. Moni lahtelainen lukiolainen käyttää myös Lahden yhteiskoulun aikuislukion palveluja. Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijalle aikuislukion kurssit ovat käytettävissä maksutta. Aikuislukion työviikko on maanantaista torstaihin ja päivittäinen opetus alkaa klo 16. Aikuislukiossa on tarjolla myös etä- ja verkkokursseja sekä kesälukio. Koululla on siis toimintaa aamusta iltaan ja ympäri vuoden! Aikuislukio tarjoaa myös perusopetusta!

Lahden yhteiskoulu, Lahti
Lahden yhteiskoulu, Lahti
Lahden yhteiskoulu, Lahti
Lahden yhteiskoulu, Lahti

Osoite

näytä reitti ikoni

Näytä reitti nykyisestä sijainnistasi

Valitse aloitusosoite

Aukioloajat

La
Suljettu
Su
Suljettu
Ma
08:00-15:30
Ti
08:00-15:30
Ke
08:00-15:30
To
08:00-15:30
Pe
08:00-15:30
Päivitä ja lisää tietoja yrityksestäsi
Kirjaudu maksuttomaan
Oma Fonecta
-palveluun ja muokkaa yrityksesi tietoja.

Kokemuksia yrityksestä Lahden yhteiskoulu

piilota/avaa sisältö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.