Kuminansiementen lajittelu- ja puhdistuslaitos, joka sijaitsee Närpiössä lähellä Vaasaa. Kaikki tuotantomme perustuu sopimusviljelyyn.

Ab Caraway Finland Oy är ett kumminpackeriföretag som varit verksamt sedan 2004. Anläggningen ligger i Närpes.

Företaget fungerar som köpare av kummin från kontraktsodlande jordbrukare i Österbotten.

Toiminnan kuvaus

Caraway Finland on kuminansiementen lajittelu- ja puhdistuslaitos, joka sijaitsee Närpiössä lähellä Vaasaa. Kaikki tuotantomme perustuu sopimusviljelyyn.

Kesäpäivien pitkät valoisat illat edistävät kuminan kasvua ja nostavat sen siementen aromaattisten öljyjen pitoisuutta mahdollisimman korkeaksi. Öljypitoisuus vaihtelee tavallisesti kolmesta neljään painoprosenttiin. Joinain vuosina se voi nousta jopa yli viiteen painoprosenttiin.

Kaikkien kuminansiementen öljypitoisuus ja kosteus tarkastetaan. Pistokokein tarkastetaan myös, sisältävätkö ne mahdollisesti koli- tai salmonellabakteereja.

Pitkien talvien ansiosta torjunta-aineiden käyttötarve on Suomessa paljon alhaisempi verrattuna muihin Euroopan maihin. Kumina pakataan yleensä 25 kg paperisäkkeihin lavoille, joiden kokonaispaino on 800 kg. Lavat ympäröidään pakkaamisen jälkeen muovilla, jotta niiden lastaaminen ja purkaminen olisi turvallista.

Voimme toimittaa kuminan siemeniä muutaman tonnin erissä tai jopa täysinä rekkakuormina.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä!

All kummin kontrolleras. Förutom oljehalten och renheten analyseras förekomsten av bakterier, jäst och mögel. Moderna och effektiva sorteringmaskiner garanterar en produkt av högsta kvalitet för leverans vidare ut i världen.

Du får gärna kontakta oss för vidare information!

Caraway Finland Oy, Närpiö
Caraway Finland Oy, Närpiö
Caraway Finland Oy, Närpiö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.