Pohjolan parhaimpia betonielementtejä asunnoista tehtaisiin, maatalouden rakennuksiin ja julkisiin tiloihin

Betoniluoma Oy on Etelä-Pohjanmaalla, Teuvalla sijaitseva betonielementtejä valmistava yritys. Olemme yli 60 vuotta vanha, kehittyvä perheyritys ja alueemme suurimpia työnantajia. Tehtaamme edustaa alan uusinta teknologiaa. Henkilökuntamme on alan ammattilaisia, joista osalla on alalta vuosikymmenten ammattitaito. Tuotantoamme valvoo Inspecta Oy ja CE -merkinnän piirissä olevat tuotteemme on CE -merkitty. Betoniluoma Oy on Tilaajavastuu-palvelun jäsen.

Katso kotisivuiltamme esimerkkejä toteuttamistamme kohteista, ota yhteyttä ja pyydä tarjous omasta projektistasi!

Erikoistuminen

Joskus asuinrakennuksen tai toimitilan pitää olla perusratkaisu. Silloin siinä on mukana kaikki tarpeellinen, se on toimiva ja järkevän hintainen. Toisissa kohteissa haetaan erikoisratkaisuja pintoihin ja väreihin ja halutaan näyttäviä ratkaisuja esimerkiksi kiiltävällä hiotulla betonilla.

Valmistamme betonielementtejä sekä perusrakentamiseen että vaativiin kohteisiin. Elementtimme ovat energiatehokkaita ja kosteusturvallisia. Olemme jalostaneet palveluratkaisuja, joiden avulla rakennuksen valmistuminen nopeutuu. Tällaisia ratkaisuja ovat elementteihin tehdyt valmiit asennukset kuten ikkunat, ovet, pultit, kannakkeet ja muut jälkiasennustyötä vaativat kiinnitykset. Lisäksi toimitamme näyttäviä valmiita tilaelementtejä arkkitehtien suunnitelmien mukaan.

Olemme yksi johtavista erikoispintojen valmistajista. Teemme graafista ja läpivärjättyä betonia, ja hiottuja betonipintoja. Betonipinta- ja värivalikoimamme on suuri; voimme valmistaa kaikkia markkinoilta löytyviä pintoja.

Betoniluoma Oy makes concrete elements with more than 60 years of experience

Betoniluoma Oy has over 60 years of experience of producing concrete and concrete products. We provide elements for the various needs of diverse construction projects.

We make external wall elements for residential and office buildings, industrial buildings, agricultural buildings, and detached houses. We also provide special elements for, among others, bathrooms. In the past, we have even helped build churches, police stations, and schools. Our production facilities are located in Southern Ostrobothnia, but our products are also delivered to all of Finland and the Nordic countries as well.

The latest production techniques, solid know-how, and continuous product development form the core strengths of Betoniluoma. We keep expanding our production systems to serve our customers even faster and better. We are known for manufacturing concrete structures that no-one even thought possible!

Our aim is to fulfil our customers' wishes according to the best of our innovation abilities and expertise.

Contact us - a concrete construction professional will provide you with rock-solid service!

Yrityksen tarina

Teuvalainen betoniteollisuus sai alkunsa 1930 luvulla pienimuotoisesta tiilen valmistamisesta. Kattotiilistä alkanut betonin valmistaminen kaupallistui 1950 luvulla ja Teuvan Sementtivalimo syntyi 1953.

1980 luvun alkupuolella sementtivalimon silloinen omistaja päätti keskittyä sahaliiketoimintaan. Teuvan Sementtivalimon toiminnot myytiin 1983 kiviainestoimintoja harjoittaneelle Suupohjan Sora Tuisku & Luoma Ky:lle ja näin yrityksen osakkaaksi tuli nykyinen toimitusjohtaja Raimo Luoma.

Uuden omistajan myötä sementtivalimoa alettiin kehittää voimakkaasti. Ensimmäiset suurmuotit valimo hankki jo samana vuonna. Muutamaa vuotta myöhemmin tuotevalikoimaan tulivat myös pihakivet ja valimo alkoi käyttää nykyistä Betoniluoma -nimeä. Luoma on kertonut jalostusasteen nostamisen olleen yrityksen keskeisenä ajatuksena jo 1970 -luvun kiviainesliiketoiminnoista alkaen.

Teollisesti merkittävämpään mittakaavaan betonielementtien valmistus kasvoi uusien toimitilojen käyttöönoton myötä 1989, vain 6 vuotta sementtivalimon omistajuusjärjestelyiden jälkeen. Uusi betonielementtitehdas edusti aikansa moderneinta betoniteknologiaa mm. tietokoneohjatun betoniasemansa myötä.

1990- luvun laman jälkeen pihakivet saivat tehdä tilaa pidemmälle jalostettujen betonituotteiden tieltä ja vähitellen Betoniluoma opittiin tuntemaan haastavien betonielementtirakenteiden luotettavana valmistajana. Uuden tehtaan kehitys- ja laajennustoimet ovat olleet liki jatkuvia 1990-luvulta lähtien. Niillä on vastattu asiakaskunnan kehittyviin tarpeisiin ja jatkettu jo vuosikymmeniä sitten hahmottunutta jatkuvan kehittymisen perinnettä. 2010- luvulla aikansa kehittyneintä betoniteknologiaa edustavat uudet kiertomuotti- ja hiomalinjastot.

Betonielementtien tuotanto

Betoniluoma Oy:llä on valmius tuottaa kaikenlaisia teräsbetonituotteita, päätuoteryhmämme on seinäelementit. Seinäelementtien valmistamista varten käytössämme on niin kippimuotteihin perustuvaa tuotantokalustoa, kuin kiertomuottilinjastokin. Lisäksi tuotantokalustoomme kuuluu erilaisia pilari-, palkki- ja erikoismuotteja.

Vuonna 2012 täysin uusittu hiomalinjastomme mahdollistaa normaalisti hiottujen pintojen lisäksi kotimaassa aivan uudenlaisia elementtityyppejä, kuten hiotut kaarevat elementit. Tuotantoamme palvelevat myös automaattinen hakastaivutin, sekä lukuisat muut koneet ja laitteet.

Varsinaisten tuotantotilojen lisäksi kiinteistöömme kuuluu merkittävät varastointi- ja jatkojalostustilat. Näissä tiloissa esimerkiksi kokoamme tila-elementtejä, asennamme ikkunoita, maalaamme, muovitamme ja viimeistelemme muilla tavoin tuotteitamme.

Betoniluoma Oy, Teuva
Betoniluoma Oy, Teuva
Betoniluoma Oy, Teuva
Betoniluoma Oy, Teuva
Betoniluoma Oy, Teuva
Betoniluoma Oy, Teuva

Kokemuksia yrityksestä Betoniluoma Oy

piilota/avaa sisältö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.