Vaasa

Pohjanmaan maakunta
Löydä Vaasan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Vaasassa

Pohjanmaan maakuntakeskus, yliopistokaupunki, kasvun kaupunki, tv-ohjelma Strömsön koti, matkailijoiden ja asukkaiden suosikki-city. Mitä muuta vielä Vaasasta?

67 000 asukkaan, mutta seutunsa kanssa jopa 114 000 asukkaan Vaasa sijaitsee Pohjanlahden rannikolla. Se tarjoilee maamme kirkkaimpia helmiä, maailmanperintökohde Merenkurkun ainutlaatuisen saariston.

Merenkurkkua voi tutkiskella esimerkiksi Saltkaretin näköalatornista, Molpen vesissä meloen tai vaikka saaristomuseoissa kylien tarinoihin tutustuen. Saaristo tarjoaa valtavasti pelkästään katseltavaa ja ihasteltavaa poikkeuksellisilla luonnon muodostelmillaan.

Vaasassa on myös kiinnostavia paloja historiaa. Vaasan kirkko, Kauppahalli, Vanha Vaasa ja monet muut kohteet ovat täynnä upeita rakennuksia ja tarinoita menneiltä vuosisadoilta. Jo mainittu Strömsö niin ikään on alueista kauneimpia.

Vaasassa viihtyy koko väki lapsesta aikuiseen. Eritoten vesipedoille mielekäs paikka on kylpylä ja vesipuisto Tropiclandia ja seikkailun ystäville Zip Adventure Park.