Tuusula

Uudenmaan maakunta
Löydä Tuusulan parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Tuusulassa

Tuusula on 38 000 asukkaan kunta Keski-Uudellamaalla, pääkaupunkiseudun kupeessa. Noin puolet väestöstä asuu kunnan kuntakeskuksessa Hyrylässä, jossa on hyvät kaupalliset palvelut. Helsingin seutuun kuuluva Tuusula sijaitsee Tuusulanväylän (kantatie 45) varrella, 28 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 14 kilometrin päässä Helsinki-Vantaan lentoasemasta.

Tuusulassa asutaan lähellä luontoa mutta hyvien liikenneyhteyksien varrella. Valtaosa ihmisistä asuu pientaloissa tai pienimuotoisissa kerrostaloissa. Kunta tarjoaa toimivat peruspalvelut kaikenikäisille sekä kattavat harrastusmahdollisuudet niin kesällä kuin talvellakin.

Tuusulaa ympäröivä Tuusulanjärvi on Uudenmaan maakuntajärvi ja yksi Suomen 100 luontohelmeä -kohteista. Lukuisiin taideteoksiin ikuistetun Tuusulanjärven rannalla vaikutti 1900-luvulla ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Tuusulassa ovat asuneet muun muassa Jean Sibelius, Juhani Aho, Venny Soldan-Brofeldt, J. H. Erkko, Eino Leino, Eero Järnefelt ja Pekka Halonen. Tuusulanjärven rantatien museot tarjoavat monipuolisia taide-, kulttuuri- ja historiaelämyksiä. Kunta on edelleen johtava modernin taiteen paikka Keski-Uudellamaalla.