Pornainen

Uudenmaan maakunta
Löydä Pornaisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Pornaisissa

Pornainen on sanojensa mukaan ”keskellä kaikkea” ja ”luonnollisesti lähellä”! Tämä 5 000 asukkaan kunta Uudellamaalla tarjoaa ihastuttavan maaseutumiljöön ja rauhallisen elämänmenon likellä vilkasta pääkaupunkiseutua.

Pornainen on kauniiden, 7 järven kunta, josta löytyy kolme Natrua-aluetta. Näistä Sipoonjoessa lymyilee luontainen meritaimenkanta, jonka kymmenestä koskesta löytyy kalamiehelle narrattavaa. Laukkosken kylässä on myös luontopolku pikku patikointiin ja virkistymiseen.

Kiintoisaa katsottavaa Pornaisissa tarjoilee mm. kunnankirjaston Mika Waltari -huone, jossa pääsee tutustumaan kirjailijan omiin teoksiin ja hänen henkilöhistoriaansa. Waltari liittyy Pornaisiin ja Laukkosken kylään kiinteästi, jossa hän vietti perheineen kesiä liki kolmenkymmenen vuoden ajan, kirjoittaen siellä myös teoksiaan. Niin ikään monia vanhoja Suomi-elokuvia on kuvattu Laukkoskella sen viehättävien maalaismaisemien vuoksi.

Laukkoskelta löytyy myös Kotojärven Kartanogolf golfaajan ystäville, jossa voi myös majoittua ja nauttia ravintolan antimista. Tämän ja monen muun Pornaisten kohteen tavoittaa nopeasti vaikka Helsingistä, josta matkaa kertyy vain 45 km. Lähde pikku tutkimusretkelle!