Tiedotteet

Kaikki Fonectan Tiedotteet medialle

Katso yhteystiedot medialle yläsivulta.

 • 08.06.2022
  Ict-alan lakko on päättynyt

  Osapuolet pääsivät sopuun 7.6.2022

  Lue lisää
 • 07.06.2022
  Asiakastiedote: Maanantaina 25.4.2022 alkanut ICT-alan toimihenkilöiden lakko jatkuu edelleen. Lakolla on vaikutuksia Fonectan palveluiden tuottamiseen. (Tiedotetta päivitetty 7.6.2022)

  The strike in the ICT industry began on 25th of April. The strike will have an impact on the delivery of Fonecta's services. More information below.

   

  (Päivitetty 7.6.2022)

  ICT–alan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa ammattiliitto Pron ja Palvelualojen työnantajien Paltan välillä ei olla päästy sopuun. Maanantaina 25.4.2022 alkanut ICT-alan toimihenkilöiden lakko jatkuu edelleen. Työnseisauksen kestosta ei toistaiseksi ole tietoa.

  Työriitaan on annettu 7.6.2022 sovintoesitys, johon osapuolet vastaavat klo 20 mennessä. Lisätietoja sovittelun etenemisestä voi lukea myös ammattiliitto Pron sivuilta ja Paltan sivuilta.

  Työnseisaukseen osallistunee koko Suomessa arviolta noin 12 000 ihmistä, jotka työskentelevät muun muassa teleoperaattoreiden ja verkonylläpitoyritysten palveluksessa. Fonectalaisista lakon piirissä on reilut 200 henkilöä.

  Fonecta pyrkii työnseisauksesta huolimatta palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman hyvin, mutta lakolla on valitettavasti vaikutuksia Fonectan palveluiden toimintaan ja asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme puhelin on työnseisauksen ajan suljettuna, ja palveluiden tuottamisessa on keskeytyksiä ja viivettä. 

  Pyrimme palauttamaan palveluidemme tuottamisen normaaliksi mahdollisimman pian mahdollisen työseisauksen päätyttyä. Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

  Tiedotamme asiasta lisää heti, kun saamme lisätietoa sovittelun etenemisestä. 

  Fonecta strives to serve its customers as well as possible, but unfortunately the strike will have an impact on the operation of Fonecta's services and customer service. Our customer service phone is closed during the srike, and there are interruptions and delays in providing services.

  Lue lisää
 • 14.04.2022
  Google on luonut uuden tavan auttaa ukrainalaisia pakolaisia

  Yritykset voivat nyt kertoa tukevansa ukrainalaisia oman Google Yritysprofiilinsa kautta.

  Lue lisää
 • 25.03.2022
  Fonecta ostaa Eecon – tavoitteena helpottaa kaikenlaisten yritysten verkkokauppaa

  Digimarkkinointiyhtiö Fonecta ostaa verkkokauppoihin keskittyneen Eeco Oy:n. Kaupan myötä Fonecta vahvistaa verkkokauppaosaamistaan merkittävästi. Yhtiöiden tavoite on tehdä B2B-verkkokaupasta yhtä sujuvaa kuin kuluttajaverkkokaupasta. 

  Järjestelyllä Fonecta ja Eeco haluavat avata verkkokaupan mahdollisuudet kaikille yrityksille, oli kyse B2C- tai B2B-liiketoiminnasta tai tuotteiden tai palveluiden myynnistä.

  ”Verkkokauppa on oleellinen osa digimarkkinointia. Yhdessä Eecon kanssa voimme auttaa asiakkaita verkkoliiketoiminnan koko prosessissa aina asiakkaiden löytämisestä verkkokaupan kassalle asti”, sanoo Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner.

  Eecon toimitusjohtaja Sami Lehmuksen mukaan

  Fonecta ja Eeco sopivat täydellisesti yhteen. 
  ”Me Eecossa olemme vahvoja kuluttaja- ja B2B-puolen verkkokaupoissa, mutta meiltä on puuttunut digimainonnan osaamista. Fonecta taas on digimarkkinoinnin ykkönen Suomessa. Yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin”, Lehmus sanoo.

  ”Eecon liittyminen Fonectan kokonaisuuteen on etenkin asiakkaillemme täysosuma”, Sallner jatkaa. ”Yrityskaupan myötä Fonecta saa huipputason verkkokauppaosaamista ja valikoimaansa markkinoiden johtavat alustat WooCommercen ja Shopifyn.”

  Verkkokauppa ei saa olla pelkkä IT-projekti

  Eeco ja Fonecta haluavat auttaa suomalaisia yrityksiä paremmin hyödyntämään verkkokaupan mahdollisuuksia. Eecon Lehmuksen mukaan suomalaisyritykset eivät ole vielä riittävän hyvin ymmärtäneet sujuvan käyttökokemuksen merkitystä, erityisesti B2B-liiketoiminnassa.

  ”Suomessa verkkokauppa nähdään valitettavan usein IT-projektina, vaikka sen todellisuudessa pitäisi olla liiketoimintaprojekti. Sujuvasti toimiva verkkokauppa on keskeinen osa asiakaskokemusta niin B2C- kuin B2B-puolellakin. Asiakaskokemusta parantamalla voidaan nostaa myyntiä merkittävästi: olemme nähneet asiakkaita, joilla käyttökokemuksen parantaminen on nostanut verkkokaupan myyntiä jopa 70 prosenttia”, Lehmus sanoo.

  Eeco suunnittelee ja toteuttaa verkkokauppoja, jotka kestävät läpi yrityksen elinkaaren. Kauppoja voidaan jatkokehittää ketterästi ja integroida osaksi yrityksen muita järjestelmiä. Yrityksellä on myös paljon osaamista verkkokaupan markkinoinnin automaatioratkaisuista sekä jatkuvalaskutteisten palveluiden myymisestä verkossa.

  Lehmuksen mukaan siirtymä kohti Netflixin tai Spotifyn kaltaista palvelumallia ja asiakaskokemusta on selvästi kasvava trendi markkinoilla.

  ”Paras verkkokauppa on sellainen, jossa asiakkaan on helppo asioida ja jossa jokaista tilausta ei välttämättä tarvitse käydä tekemässä joka kerta erikseen.”

  Eeco jatkaa kasvua Fonectan kanssa

  Fonecta ostaa Eecon koko osakekannan ja yhtiö on tarkoitus sulauttaa Fonectaan. Järjestelyssä kaikki yrityksen työntekijät siirtyisivät Fonectan palvelukseen ja Eecosta tulisi Fonectan verkkokauppaliiketoimintayksikkö, jota vetäisi Eecon toimitusjohtaja Sami Lehmus. 

  Yhtiön palvelut asiakkaille jatkuvat ennallaan. Jatkossa Eecon asiakkaat voivat hyödyntää Fonectan digimarkkinoinnin palveluja.

  Lisätietoja:

  Patrik SallnerPatrik Sallner 
  toimitusjohtaja, Fonecta 
  p. 040 544 3441 
  patrik.sallner@fonecta.com


  Sami LehmusSami Lehmus 
  Partner, CEO, Eeco 
  p. 040 650 3656 
  sami.lehmus@eeco.fi


  Fonecta on digitaalisen markkinoinnin asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme kasvamaan digimarkkinoinnin keinoin. Teemme sen yhdistämällä maailman parhaat kohdennetun markkinoinnin alustat ja yli 30 000 asiakasyrityksen tuntemuksemme. Olemme Suomen ainoa LinkedIn Marketing Solutions -maakumppani ja Yextin Suomen-edustaja. Olemme kasvaneet digitalisaation mukana perustamisvuodestamme 2002 alkaen ja elämme niin kuin opetamme. Meitä fonectalaisia on yhteensä 250 Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Turussa. 
   
  Eeco on verkkokauppoihin ja niiden automaatioihin erikoistunut asiantuntijayritys. Toteutamme verkkokauppoja, joita loppukäyttäjät, kauppiaat ja liiketoimintaprosessit rakastavat. Olemme toteuttaneet yli 120 verkkokauppaa maailman johtavilla alustoilla WooCommercella ja Shopifylla. Toimimme myös partnerina ActiveCampaign- ja Klaviyo-alustoille, joiden avulla automatisoimme asiakkaidemme verkkokauppabisnestä. 

  Lue lisää
 • 08.03.2022
  Fonecta Kontakti -palvelun hakukanaviin kuuluva Yandex on suljettu pois käytöstä

  Fonecta Kontakti -palvelun hakukanaviin kuuluva Yandex on suljettu pois käytöstä. Myös Google ja Facebook ovat lopettaneet mainonnan Venäjällä toistaiseksi.

   

  Ukrainan kriisin takia moni kansainvälinen yritys on lopettanut liiketoimintansa ja mainostamisen Venäjällä. Fonecta tekee pääasiassa paikallista liiketoimintaa suomalaisten yritysten kanssa, ja Fonectan palvelut tuotetaan yhteistyössä kotimaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten yritysten kanssa. Fonecta ei harjoita liiketoimintaa Venäjällä kirjoilla olevien yritysten tai organisaatioiden kanssa, joka voisi mahdollistaa esimerkiksi väärän tiedon levittämistä mm. sosiaalisessa mediassa.

  Fonecta on nyt tehnyt yhteistyökumppaneidensa kanssa seuraavia muutoksia, jotka rajaavat digimarkkinoinnin mahdollisuuksia Venäjällä:

  • Facebook ja Google ovat keskeyttäneet Ads -palvelut Venäjällä Ukrainan kriisin seurauksena:
   • Tämä vaikuttaa myös Fonectan asiakkaisiin, joilla on ollut kauttamme mainosnäkyvyyttä Venäjällä kyseisissä kanavissa.
  • Fonecta keskeyttää tietojen välittämisen Yandex-hakukoneeseen:
   • Fonecta Kontakti -palvelun asiakkaillamme on mahdollisesti ollut näkyvyyttä myös venäläisessä Yandex-hakukoneessa. Yandex on Venäjällä toimiva tietotekniikka-alan yrityskonserni, joka ylläpitää Venäjän suurinta internetin hakukonetta.
   • Vallitsevasta tilanteesta johtuen Yandex on suljettu pois Fonecta Kontaktin kanavavalikoimasta, eikä Fonecta enää vie Yandexiin yritysten tietoja.

  Fonecta on näiden toimien lisäksi päättänyt tukea isoja avustusjärjestöjä, jotka tekevät töitä Ukrainan kriisin hyväksi.

  Jos sinulle herää kysymyksiä, olemme mielellämme avuksi. Ole siis rohkeasti yhteydessä!

  Lue lisää
 • 10.01.2022
  Tutkimus: Suomalaisyritykset suosivat Facebookia, LinkedIniä ja Instagramia somemainonnassa

  Suomalaisyritykset pitävät Facebookia parhaana somemainonnan kanavana, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Toiseksi suosituin mainoskanava on LinkedIn ja kolmanneksi suosituin Instagram.

  Lue lisää
 • 13.12.2021
  Tutkimus: Facebook pitää pintansa Suomen suosituimpana somekanavana

  Kolme neljästä suomalaisesta kertoo käyttävänsä jotain sosiaalisen median kanavaa. Yli 65-vuotiaat käyttävät somekanavista ajallisesti eniten Facebookia ja 18–24-vuotiaat Instagramia. Tiedot käyvät ilmi IROResearchin lokakuussa tekemästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta, jonka tilaajana oli Fonecta.

  Lue lisää
 • 10.12.2021
  Viestimainokset poistuvat EU-aluella

  Message Ads & Conversation Ads poistuvat tammikuussa käytöstä.

  Lue lisää
 • 01.11.2021
  Fonecta uudisti brändinsä – uusi Fonecta on suomalaisyritysten digitaalinen kasvukumppani

  Digimarkkinoinnin markkinajohtaja Fonecta on uudistanut brändinsä. Yhtiö keskittyy entistä vahvemmin tukemaan suomalaisyritysten kasvua ja tuo digimarkkinoinnin parhaat työkalut kaikkien yritysten ulottuville. Uusi brändi tuo visuaalista ilmettä myöten esille sen, miten Fonecta auttaa asiakkaitaan menestymään digitaalisessa maailmassa.

  Uudistuksen tavoitteena oli päivittää brändin ilmentymä vastaamaan Fonectan strategiaa ja toimintatapaa.

  ”Suomalaisyritysten kasvun tukeminen on strategiamme ytimessä. Yritykset toimivat löydettävyystaloudessa: maailmassa, jossa menestyjät erotellaan sillä, miten hyvin ne nousevat esiin ja pystyvät kohtaamaan asiakkaansa verkossa. Meidän tehtävämme on auttaa kaikenkokoisia yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa digimarkkinoinnin keinoin”, tiivistää Chief Marketing Officer Katja Laaksonen, joka aloitti Fonectalla huhtikuussa.

  Fonectalla on pitkä historia tuhansien suomalaisyritysten markkinointikumppanina.

  ”Halusimme yhdistää brändiimme pitkän suhteen asiakkaidemme kanssa ja sen arvon, jota luomme asiakkaille nykyään. Autamme asiakkaita menestymään kiihtyvässä digitaalisessa maailmassa ja demokratisoimme markkinointia tuomalla digimarkkinoinnin parhaat työkalut kaikkien yritysten ulottuville”, Laaksonen jatkaa.

  ”Meidän oli tarpeen sekä kirkastaa brändimme ydin että uudistaa se tapa, jolla ilmennämme brändiä jokapäiväisessä arjessa.”

  Kasvua kansainvälisten alustojen avulla

  Strategia nojaa vahvasti kumppaneihin: Fonecta auttaa suomalaisyrityksiä ottamaan täyden hyödyn irti kansainvälisistä markkinointialustoista. Fonecta on esimerkiksi Suomen ainoa LinkedIn Marketing Solutions -maakumppani ja verkkopresenssipalvelu Yextin Suomen-edustaja.

  ”Minkäkokoinen ja minkä alan yritys tahansa voi valjastaa verkon oman kasvunsa välineeksi. Digimarkkinoinnin keinojen ja kanavien kehitys on kuitenkin niin nopeaa, että siinä on vaikea pysyä mukana omin voimin. Tässä me astumme mukaan. Teemme digimarkkinoinnista helposti ymmärrettävää ja laitamme sen tuottamaan kasvua. Markkinointi on sijoitus”, Katja Laaksonen sanoo.

  Asiakkaille Fonectan uusi brändi näkyy entistä selkeämpänä palvelutarjoamana, käytännön työtä helpottavina näkemyksinä sekä oppeina, joita Fonecta tuo kansainvälisiltä kumppaneiltaan Suomeen. Fonectan tarjoama kiteytyy kasvuun verkossa: löydy verkossa, tee kauppaa verkossa ja hanki lisää asiakkaita verkossa.

  Mutkaton ja asiantunteva

  Brändiuudistuksessa Fonectalle luotiin brändistrategia, uusi visuaalinen ilme ja äänensävy. Tavoitteena oli määritellä Fonectan asiakasarvon ydin uudelleen ja uudistaa ilme ja äänensävy sen mukaiseksi. Uusi brändi tuo näitä esille johdonmukaisesti.

  Fonectan visuaalisessa ilmeessä katseen suuntaa ohjataan kohdistusmerkeillä niin kuin verkossa ohjataan huomiota markkinoinnilla. Fonectan logo säilytti tutun muotonsa, mutta täydentyi uudella sinisellä värillä. Värimaailma rakentuu raikkaista pääväreistä – asiantuntijuutta ilmentävästä sinisestä, kasvusta kertovasta vihreästä ja energiaa välittävästä keltaisesta – sekä kirkkaista tehosteväreistä, joilla katsetta kohdistetaan. Kuvamaailma näyttää yrittäjät työnsä ääressä ja asiantuntijat toimistoissaan. Brändin äänensävyksi määriteltiin mutkaton ja asiantunteva.

  ”Brändi näkyy etenkin siinä, miten olemme vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa ja millainen kokemus näistä kohtaamisista rakentuu. Visuaalinen ilme, viestit ja äänensävy kertovat samaa tarinaa. Esimerkiksi äänensävyllä on iso vaikutus asiakkaan kokemukseen ja siihen, minkälaisen mielikuvan hän brändistä muodostaa. Fonectan asiakkaat arvostavat mutkatonta asiantuntijuutta, minkä testausvaiheessa totesimme toimivan niin mikroyrittäjille kuin suuyritysten markkinointijohdollekin”, Laaksonen sanoo.

  Laaksosen mukaan brändin pitää puhutella myös fonectalaisia, jotka tekevät sen todeksi.

  ”Kerromme jatkossa entistä enemmän sekä asiakkaidemme että fonectalaisten tarinoita. Nostamme ihmiset keskiöön.”

  Brändin visuaalisen ilmeen ja kampanjakonseptin on uudistanut mainostoimisto TBWA\Helsinki ja äänensävyn viestintätoimisto Kaiku Helsinki.

  Tutustu Fonectan uuteen ilmeeseen: fonecta.fi/yrityksille

  Lisätietoja:
  Katja Laaksonen
  CMO, Fonecta
  p. 040 762 2028
  katja.laaksonen@fonecta.com

  Fonecta on digitaalisen markkinoinnin asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme kasvamaan digimarkkinoinnin keinoin. Teemme sen yhdistämällä maailman parhaat kohdennetun markkinoinnin alustat ja yli 30 000 asiakasyrityksen tuntemuksemme. Olemme Suomen ainoa LinkedIn Marketing Solutions -maakumppani ja Yextin Suomen-edustaja. Olemme kasvaneet digitalisaation mukana perustamisvuodestamme 2002 alkaen ja elämme niin kuin opetamme. Meitä fonectalaisia on yhteensä 250 Helsingissä, Porissa, Tampereella ja Turussa.

  Lue lisää
 • 27.10.2021
  LinkedIn Agency Champions 2021

  Vuoden 2021 LinkedIn Agency Champions 2021 -voittajat on julkistettu! Vuosittain järjestettävästä ohjelma on media- ja mainostoimistoille suunnattu koulutussarja, jossa syväsukelletaan LinkedIn-mainontaan ja samalla kilpaillaan LinkedIn Agency Champions -mestaruudesta kuluvalle vuodelle. Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun tuomaristossa oli tänäkin vuonna sekä LinkedInin että Fonectan edustajia, jotka valitsivat ohjelmaan osallistuneista kilpailutöistä kolme parasta.

   

  Lue lisää
 • 30.04.2021
  Fonecta ja OIKIO yhdistävät voimansa – tavoitteena ravistella alan toimintamalleja

  Digimarkkinoinnin uudistaja OIKIO Digital Performance Agency ja digimarkkinointitoimialan markkinajohtaja Fonecta aloittavat kumppanuuden, jonka tavoitteena on ravistella digimarkkinoinnin toimintamalleja. Fonectasta tulee OIKIOn omistaja ja OIKIO vauhdittaa kasvuaan itsenäisenä yrityksenä suuremman kumppanin kanssa.

  Lue lisää
 • 30.04.2021
  Fonecta acquires OIKIO Digital Performance Agency

  Helsinki (Finland), 30 April 2021 - Today, Fonecta (a subsidiary of Triton III company EDSA) acquired OIKIO Digital Performance Agency (“OIKIO”). Through the acquisition, Fonecta will strengthen its digital marketing solutions competence and position in the Finnish market. Terms and conditions of the transaction are not disclosed.

  Lue lisää
 • 27.04.2021
  Mainoskampanjat kasvattivat Fonectan podcastien ja oppaiden yleisömäärää ennätyksellisesti

  Fonecta on Suomen suurin yritysten markkinointikumppani, jonka digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden osaaminen on kansainvälisestikin huippuluokkaa. Yritys on jo pitkään tuottanut markkinointiaiheisia podcasteja ja oppaita, jotka tarjoavat ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa kaikille kiinnostuneille. Haasteena kuitenkin oli, ettei laadukas sisältö tavoittanut tarpeeksi yleisöä. Kaivattiin siis lisää lukijoita, kuuntelijoita sekä ennen kaikkea näkyvyyttä.

  Fonectalla autetaan päivittäin lukuisia asiakkaita, jotka haluavat löytyä paremmin verkosta. Oli siis luontevaa ottaa samat markkinointiratkaisut myös omaan käyttöön haluttujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Digital Strategistit Outi Silventoinen ja Markus Rintala Fonectalta kertovat, miten mainoskampanjat toteutettiin ja mitä niillä saavutettiin.

  Podcastien katsojaluvut pomppasivat sadoista kymmeniin tuhansiin

  Säännöllisesti julkaistavissa markkinoinnin podcasteissa haastatellaan sekä talon sisäisiä että ulkoisia alan asiantuntijoita. Podcastien teemat keskittyvät brändin ja sisältömarkkinoinnin eri osa-alueisiin. Ensimmäinen podcast julkaistiin noin kaksi vuotta sitten Fonectan YouTube-kanavalla, jossa kaikki jaksot ovat katsottavissa.

  Ilman mainontaa sisällöille on vaikea saada näkyvyyttä. Näilläkin podcasteilla katselijoita oli yleensä vain muutamia satoja, koska mainontaa ei tehty aktiivisesti. Sen vuoksi lähdettiin tavoittelemaan parempaa näkyvyyttä ja enemmän katselukertoja valituissa kohderyhmissä. Tavoitteena oli myös rakentaa asiantuntijamielikuvaa ja nostaa esille talon sisältä löytyvää osaamista. Ratkaisuksi valittiin mainoskampanja, joka aloitettiin YouTubessa keväällä 2021.

  Mainosbudjetti on pidetty alusta lähtien kohtuullisena. ”Pienelläkin budjetilla voi tehdä tehokasta mainontaa”, Outi Silventoinen toteaa. Mainoskampanjalla saavutetut tulokset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin vaatimattomia. Vain muutamassa kuukaudessa katsojamäärät ovat kasvaneet parista sadasta jopa kymmeniin tuhansiin. Seuraava askel on mainonnan laajentaminen YouTubesta myös muihin kanaviin. Fonecta tuottaa uusia podcasteja säännöllisesti, ja jatkossa niitä mainostetaan aktiivisesti.

  Kohdennettua mainontaa LinkedInissä ja Facebookissa

  Fonectan LinkedIn-webinaarien pohjalta on tehty neljä LinkedIn-opasta, jotka ovat ladattavissa Fonectan verkkosivuilta. Maksuttomat oppaat tarjoavat parhaat käytännöt LinkedInin hyödyntämiseen eri näkökulmista. Laadukkaalle sisällölle kaivattiin kuitenkin enemmän lukijoita ja latauskertoja.

  Suurempaa yleisöä lähdettiin hakemaan LinkedIn- ja Facebook-mainonnalla keväällä 2021. Kanavat valittiin harkitusti sen mukaan, mikä on kannattavaa ja missä potentiaaliset asiakkaat ovat. Sisältöä muokattiin ja mainontaa kohdennettiin kanavakohtaisesti. Monikanavaisuus toi mainontaan tehoa, koska eri kanavat tukivat toisiaan ja mahdollistivat laajemman kohdeyleisön tavoittamisen.

  LinkedIn-oppaiden latausmäärät ylittivät odotukset

  LinkedIn-mainonta soveltuu erityisesti yritysten väliseen B2B-markkinointiin ja tarkkaan kohdentamiseen. ”LinkedInissä kohdennettiin peruskohdennuksella tarkasti sopivaan kohderyhmään eli laajalla peitolla Large-kohderyhmän fokussegmentteihin”, Markus Rintala kuvailee.

  Facebookissa kohderyhmä muodostettiin mallintamalla Fonectan LinkedIn-asiakaslistasta lookalike-kohderyhmä, josta Fonectan omat asiakkaat suljettiin pois. Näin löydettiin omien asiakkaiden kaltaisia, potentiaalisesti aiheesta kiinnostuneita lukijoita oppaille. Facebookin avulla pyrittiin tavoittamaan ihmisiä, jotka eivät vielä ole LinkedInissä, mutta joita haluttaisiin kannustaa sen käyttöön. Onnistunut mainonta vaatii jatkuvaa seurantaa ja tarvittaessa optimointia sen mukaan, mikä toimii ja mikä ei. Lisäksi tarvitaan ymmärrystä siitä, mitkä ovat oikeat kanavat kullekin mainostettavalle tuotteelle tai palvelulle sekä kohderyhmälle.

  Mainoskampanjan ansiosta opassivujen kävijämäärä ja oppaiden latausmäärät nousivat tuhansiin. Oppaiden sisällöt selvästi kiinnostivat kohderyhmää ja kampanjalle asetetut tavoitteet täyttyivät ja jopa ylittyivät. Nopealla aikataululla rakennettu mainoskampanja toteutettiin onnistuneesti fonectalaisten tiiviinä yhteistyönä yli tiimirajojen.

  Molemmat kampanjat osoittavat, että oikein kohdennettu ja hyvin tehty sisältömarkkinoinnin kampanja tuo tuloksia. Samalla voidaan todeta, että monipuoliset ja kiinnostavat sisällöt löytävät yleisönsä ja herättävät kiinnostusta.

  Tutustu Fonectan markkinointipodcasteihin ja LinkedIn-oppaisiin!

  Lue lisää
 • 22.03.2021
  Joulupata - Pelastusarmeija: Verkkokampanjalla ennätysmäärä euroja hyväntekeväisyyteen

  Pelastusarmeijan perinteinen Joulupata-keräys merkitsee monille joulun alkua. Kyseessä on valtakunnallisesti tunnettu hyväntekeväisyyskeräys, joka kerää vuosittain raha- ja tavaralahjoituksia vähävaraisille. Katukuvassa nähtävien keräyspisteiden rinnalle on tullut myös verkkokeräys, joka kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Se on nykyään monelle lahjoittajalle mieluinen tapa kertoa tukevansa hyvää asiaa.

  Poikkeusaikana apua on kaivattu erityisen paljon, ja haasteena oli keräyskampanjan tuloksen kasvattaminen verkossa mainonnan avulla. Tavoitteena oli kasvattaa verkkokeräyksen kautta kerättyjen eurojen määrää edellisvuodesta. Samalla haluttiin, että yhä useampi yritys huomaisi kampanjan ja saisi henkilökuntansa osallistumaan keräykseen.

  Mainonnalla ja optimoinnilla noustiin kärkisijoille

  Joulupata-kampanja toteutettiin tiiviissä yhteistyössä, jossa Fonectan asiantuntijat ja Pelastusarmeijan yhteyshenkilöt työskentelivät yhdessä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Yhdeksi ratkaisuksi valittiin Google-mainonta, jonka avulla haettiin näkyvyyttä ja varmistettiin keräyskampanjan löytyminen hakutuloksista. Google Ads -mainonnalla asiakkaat ohjattiin Joulupata-keräykseen, ja mainokset saatiin näkymään kohdennetusti oikeilla sivustoilla Fonecta Display -mainonnalla.

  Haluatko tietää lisää Google-mainonnasta? Tilaa ilmainen opas!

  Lisäksi panostettiin hakukoneoptimointiin, minkä avulla Pelastusarmeijan Joulupata-keräyssivusto nousi kohderyhmässä oikeilla hakusanoilla hakutulosten etusivulle. Pelastusarmeijalle ja Joulupata-keräykselle tärkeitä hakusanoja saatiin nousemaan orgaanisissa hakutuloksissa. Kampanjasivustolle tuotettiin hakukoneystävällistä sisältöä, mikä nosti sivuston hakutuloksen sijoitusta. Lisäksi sivuston teknistä suoriutumista parannettiin.

  Verkkolahjoittajia saatiin ennätysmäärä

  Joulupata-keräys onnistui erinomaisesti, sillä tulos kasvoi huikeat 25 %. Pelastusarmeija sai rahalahjoituksia yhteensä 1 250 000 euroa, kun tavoitteena oli miljoona euroa.

  ”Vaikka katukeräyskin onnistui yli odotusten, tuli kasvua nimenomaan netistä”, Pelastusarmeijan markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Anne Fredriksson iloitsee. Hänen mielestään kohdistus yrityspäättäjiin oli myös hyvä ratkaisu.

  ”Verkkokampanja generoi liikennettä sivuillemme ja toi arvokasta näkyvyyttä, mikä varmasti poikii yrityskontakteja ja -lahjoituksia tulevaisuudessa. Suurkiitos Fonectalle hyvästä työstä. Samalla välitän Pelastusarmeijan johdon lämpimät kiitokset”, Anne kehuu.

  Joulupata-keräys haastoi Fonectan henkilöstön

  Yhteistyö huipentui Fonectan henkilökunnan osallistumiseen yli 100-vuotiaaseen Joulupata-keräykseen. Fonecta haastoi omat työntekijänsä tekemään lahjoituksia vähävaraisille ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Vuonna 2020 Fonecta keräsi ensi kertaa arvokkaita lahjoituksia myös kotimaisilta yrityksiltä, mikä kertoo yritysten auttamisen halun kasvusta.  

  Lue lisää Joulupata-keräyksestä www.joulupata.fi.

  Haluatko kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä ja lisätä myyntiä digimarkkinoinnin palveluidemme avulla? JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

  Lue lisää
 • 05.03.2021
  LinkedIn palkitsi jälleen Fonectan

  LinkedIn palkitsi Fonectan kansainvälisessä kumppanikilpailussa jo viidettä vuotta perättäin – suomalaisten B2B-yritysten LinkedIn-mainonta kasvanut huimasti

  Lue lisää
 • 05.03.2021
  LinkedIn rewarded Fonecta again

  LinkedIn awarded Fonecta at international partner competition for the fifth year in a row – LinkedIn advertising by Finnish B2B companies has grown tremendously.

  Lue lisää
 • 30.10.2020
  Korona tuuppasi suomalaisyritykset digiin

  Koronapandemia on saanut suomalaiset pk-yritykset satsaamaan verkkopalveluihinsa, selviää Fonectan tekemästä kyselystä. Erityisen innokkaasti digipalveluitaan ovat kehittäneet B2B-yritykset.” On tapahtunut pakotettu digiloikka. Kun asiakkaat liikkuvat vain verkossa, yritykset ovat joutuneet ottamaan isoja harppauksia digitaalisissa palveluissa, joiden kehitys olisi muuten vienyt vuosia”, sanoo Fonectan strategi Santeri Jaakkola.

  Lue lisää
 • 30.10.2020
  Fonectan yt-neuvottelut ovat päättyneet

  Digimarkkinoinnin palveluja tarjoavan Fonectan 31.8. käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

  Lue lisää
 • 26.10.2020
  Kauppahalli 24: Korona-aika räjäytti verkkoruokakaupan kysynnän

  Viikolla 12 Kauppahalli24:n tilauskanta räjähti. Tilausmäärät kasvoivat yhtäkkiä valtavasti, kun ihmiset jäivät etätöihin ja koululaiset kotikouluun. Yrityksessä reagoitiin nopeasti; ruoantoimitusprosessit viilattiin uusien ohjeistusten mukaisiksi eli kontaktit minimoitiin, lisää työntekijöitä rekrytoitiin ja ruokien toimitusaikoja laajennettiin. Asiakkaat saivat ruokatoimituksia ovilleen jopa kello 24 asti. 

  ”Lisäksi laajensimme toiminta-aluettamme pk-seudun ulkopuolelle ja toimme markkinoille uuden palvelun. Toimitimme Vantaalta käsin koko maahan kuivatarvikeruokatoimituksia. Kun kysyntää oli luonnollisesti uuden tilanteen takia ja tehokkaan markkinoinnin ansiosta, saimme heti kuivatarviketoimitustilauksia ympäri maata”, kertoo Kauppahalli24:n markkinointijohtaja Hanna-Kaisa Risku

  Kasvanut kysyntä kiihdytti verkkoruokakauppojen kilpailua

  Koronan vyöryessä suomalaisten arkeen moni uskaltautui kokeilemaan verkkoruokakauppaa ensimmäisen kerran. Monilla kokeilu jäi päälle ja ruoan tilaamisesta verkosta tuli uusi normaali. Kauppahalli24:n asiakaskunnassa korostuvat lapsiperheet, mutta koronan myötä myös ikäihmisistä saatiin paljon uusia asiakkaita. 

  Kun kysyntä verkosta tilattaville ruokatoimituksille kasvoi, kiihtyi myös verkkoruokakauppojen välinen kilpailu. Kauppahalli24 erottautuu kilpailijoistaan panostamalla raaka-aineiden tuoreuteen, tuotevalikoiman lähi- ja luomupainotteisuuteen, edullisiin kuljetushintoihin sekä asiakkaiden kiittelemään helppokäyttöiseen tilausjärjestelmään.

  ”Asiakas haluaa seurata oman tilauksen etenemistä ja arvioitua saapumisaikaa. Toimitamme asiakkaille tekstarilla linkin, jota kautta voi seurata kuljetuksen etenemistä kartalla. Kun asiakas näkee arvioidun toimitusajan, voi hän arvioida, ehtiikö välissä vielä lenkittää koiran. Linkin kautta asiakas voi myös kuitata toimituksen ilman kontakteja sekä antaa palautetta toimituksesta. Kun asiakas osaa odottaa toimitusta oikeaan aikaan, nopeuttaa ja tehostaa se meidän toimitusprosessiamme”, pohtii Risku.

  Markkinoinnin avulla yritys voi olla monikanavaisesti läsnä asiakkaille verkossa 

  Markkinoinnilla on suuri merkitys yrityksen liiketoiminnalle. Tärkeitä kohderyhmiä tavoitellaan ja heille viestitään mm. Facebookin ja Instagramin, LinkedInin sekä ohjelmallisen ostamisen ja Google-mainonnan avulla saavutettujen medioiden kautta. 

  ”Koko ajan pitää olla verkon eri kanavissa kertomassa uusille asiakkaille ja muistuttamassa nykyasiakkaille, että olemme olemassa ja valmiina palvelemaan teitä. Koska meidän ostopolku on pitkä, pitää asiakkaan törmätä meihin monessa kanavassa ja siksi monikanavainen markkinointi sopii meille parhaiten. Ennen kuin asiakas tilaa, on hän kohdannut meidät verkossa, minkä jälkeen hän todennäköisesti päätyy keskustelemaan kotona kumppanin kanssa asiasta ja kurkkaa jääkaappiin, että mitä puuttuu. Meidän tilauksista suurin osa tehdään illalla klo 18-21 välillä”, sanoo Risku.

  Kauppahalli24:ssä ei levätä nytkään laakereillaan vaan pian lanseerataan jälleen uusi palvelu; kokonaan luomutuotteisiin keskittyvä valtakunnallinen luomukauppa. Etelä-Suomen alueella asiakkaat saavat pian nauttia kaikista luomutuotteista ja muualle Suomeen toimitetaan aluksi kuivaluomutuotteita. Kunnianhimoinen suunnitelma on laajentaa myös kylmätuotteiden jakelu koko Suomen alueelle tulevaisuudessa.

  Lue lisää
 • 06.10.2020
  Suomen LinkedIn Agency Champions -voittajat julkistettiin!

  Toista kertaa järjestetty Suomen LinkedIn Agency Champions on media- ja mainostoimistoille suunnattu koulutussarja, jossa syväsukelletaan LinkedIn-mainontaan ja samalla kilpaillaan LinkedIn Agency Champions -mestaruudesta vuodelle 2020. Kilpailun tuomaristossa oli tänä vuonna sekä LinkedInin että Fonectan edustajia. Haku seuraavaan LinkedIn Agency Champions -koulutussarjaan alkaa marras-joulukuun aikana.

  LinkedIn Agency Champions 2020 -voittajat 

  Kategoria: Brand

  Tehtävänantona oli luoda luova lähestymistapa brändimarkkinoinnin tavoitteiden saavuttamiseen selkeän strategian avulla. 

  Kategorian voiton vei Eve Peltola / iProspect!

  Tuomarit kiittelivät Eve Peltolaa siitä, kuinka hyvin hän oli ottanut kohdeyleisön alueelliset haasteet huomioon. Kampanjaa tuettiin luovasti muiden kanavien avulla. Evellä oli selkeä näkemys miksi tietyt mainosmuodot ja yleisöt valittiin. Kampanjat ja luovat oli optimoitu tavoitteiden mukaisesti ja kampanjan laadukkaat tulokset ylittivät odotukset. 

  ”Sain koulutuksista mukaani paljon erilaisia vinkkejä ja hyviä käytäntöjä mainonnan optimointiin ja kohderyhmien hallintaan liittyen. Kuulimme koulutusten aikana myös LinkedInin uutuuksista etunenässä. Sain runsaasti ideoita, mitä voin viedä suoraan omaan tekemiseeni”, kertoo Eve Peltola.

  Kategoria: Performance

  Tehtävänantona oli luoda kampanja, jossa laatu ja määrä ovat tasapainossa. Tavoitteena olivat tulokset, jotka saavuttavat tai ylittävät tavoitteet. 

  Kategorian voiton vei Marjut Herranen / ID BBN!

  Tuomaristo kommentoi, että vaikka kampanjan kohdeyleisöt olivat erittäin kilpaillulta markkina-alueelta, onnistuttiin kampanjalla silti saavuttamaan erinomaiset tulokset varsinkin liidien määrässä ja laadussa. Kampanjassa keskityttiin sekä laatuun että määrään. Kampanjan kulku oli mietitty hyvin hankinnasta hoitovaiheeseen ja muut kanavat kampanjassa oli osuvasti valittu. 

  ”Iloitsen tästä asiakascasesta, jolla osallistuimme kisaan, sillä saimme vietyä uusinta tietoa ja oppeja suoraan asiakkaalle. Koulutuksessa sai kuulla tuoreeltaan LinkedInin uutuuksista ja saimme matkan varrella meille hyvän LinkedIn-kumppanin, Fonectan”, tiivistää Marjut Herranen.

  Kategoria: Impact

  Tämä palkinto myönnetään osallistujalle, joka on toiminut koulutussarjan aikana aktiivisena tiedon jakajana niin koulutusryhmässä kuin yrityksessäänkin. Henkilö kysyy, haastaa ja kyseenalaistaa. Hän on vaikuttaja. 

  Kategorian voiton vei Tiina Haapanen / ID BBN!

  Tuomariston mukaan Tiina oli alusta saakka aktiivisesti mukana sekä itse Agency Champions -koulutuksissa, että hakemassa lisätietoja koulutusten ulkopuolelta ja hän sovelsi oppeja omaan työhönsä. Tiinasta näkee, että hän tekee työtä kyltymättömällä innolla ja sydämellä.

  ”Oli mahtavaa oppia asiantuntijoilta uutta ja kuulla ajankohtaista tietoa, markkinointialustat kehittyvät niin nopeasti. Näin pysyy ammatillisesti aallon harjalla. On inspiroivaa saada meidän asiakkaat kokeilemaan uusia juttuja ja uusia markkinointitapoja. Jokaisen koulutuskerran jälkeen olen vienyt opit suoraan käytäntöön eli meidän asiakkaiden kampanjoihin”, Tiina Haapanen iloitsee.

  Yleensä voittajat on lähetetty Lontooseen LinkedInin toimistolle tutustumaan myös muiden maiden Agency Champions -voittajiin, mutta tänä vuonna voittajille järjestettiin kahden hengen staycation-luksushotellimatka. 

  Koulutussarjaan osallistuminen ei ole edellyttänyt yhteistyötä Fonectan kanssa. 

  Lisätiedot:

  Emmi Mikkola, Fonecta Oy

  LinkedIn Relationship Manager

  050 5934677, emmi.mikkola@fonecta.com

  www.linkedin.com/in/emmi-mikkola

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 01.10.2020
  PATRIK SALLNER FONECTAN UUDEKSI TOIMITUSJOHTAJAKSI

  Digimarkkinoinnin palveluntarjoaja uudistuu ja hakee kasvua. 

  Digitaalisen markkinoinnin palveluja tarjoavan Fonectan uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Patrik Sallner. Toukokuun alusta lähtien molempien liiketoimintayhtiöiden toimitusjohtajana toiminut Pekka Harju jatkaa 020202 Palvelut Oy:n ja 02 Taksi Oy:n toimitusjohtajana. Patrik Sallner siirtyy tehtävään OpusCapitan toimitusjohtajan tehtävästä. 

  ”Hallituksen puolesta haluaisin kiittää Pekka Harjua hänen energiastaan ja panoksestaan Fonectan johdossa näinä haastavina aikoina” sanoo European Directories -konsernin hallituksen puheenjohtaja Marcus Englert

  Sallnerin rekrytointi on osa Fonectan käynnissä olevaa uudistumista. 

  ”Patrik on OpusCapitalla ajanut digitalisaatiota menestyksekkäästi ja aiemmissa tehtävissään rakentanut vahvaa liikevaihdon kasvua myynnin, kumppanuuksien ja yritysostojen kautta. Nämä yhdistettynä Patrikin teknologiataustaan ja monipuoliseen kokemukseen sekä vahva osaaminen palveluliiketoiminnan rakentamisesta luovat edellytykset johtaa Fonecta kohti tulevaa kasvuvaihetta”, Englert jatkaa.

  Patrik Sallner korostaa asiakkaiden tarpeiden ymmärtämistä ja kilpailukykyisten palveluiden roolia kasvun mahdollistajana.

  ”Fonectalla on erittäin osaava henkilöstö, laaja asiakaskunta ja kattava valikoima digitaalisen markkinoinnin palveluja. Tärkein tehtävämme on auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään ja kasvattamaan omaa liiketoimintaansa. Seuraavaksi haluan tuoda asiakastarpeiden ymmärryksen entistäkin tiiviimmin osaksi palveluidemme kehittämistä ja kaupallistamista”, Patrik Sallner sanoo. 

  Fonecta Oy on digitaalisen markkinoinnin palvelutalo, joka tarjoaa yrityksille Suomen laajimman valikoiman markkinoinnin työkaluja. Fonecta-konserni on osa European Directories -konsernia.

  Lisätietoja:

  Investor relations, European Directories -konserni, ir@europeandirectories.com

  Patrik Sallner, toimitusjohtaja, Fonecta Oy, patrik.sallner@fonecta.com

  Pekka Harju, toimitusjohtaja, 020202 Palvelut Oy, pekka.harju@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 26.08.2020
  Fonecta uudelleenorganisoi toimintojaan ja käynnistää yt-neuvottelut

  Ulkoinen tiedote, 26.8.2020

  Fonecta uudelleenorganisoi toimintojaan ja käynnistää yt-neuvottelut

  Fonecta aloittaa koko yhtiötä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Vahvistaakseen asemaansa sekä panostaakseen kasvuun digitaalisen markkinoinnin palvelujen tarjoajana, yhtiö suunnittelee toimintojensa uudelleenorganisointia.

  Toteutuessaan muutoksella arvioidaan olevan henkilöstövaikutuksia. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 61 henkilön työsuhteen päättymiseen. 

  Neuvottelut alkavat 31. elokuuta. Neuvottelujen aikana Fonecta palvelee asiakkaitaan normaalisti. 

  Fonecta on määrätietoisesti vahvistanut ydintoimintaansa digitaalisen markkinoinnin palvelujentarjoajana viime vuosien ajan ja se on keskeinen tavoite myös nyt suunnitellussa toimintojen uudelleenorganisoinnissa. Muutoksen myötä Fonecta uskoo pystyvänsä paremmin tukemaan asiakkaidensa liiketoiminnan kasvua ja kehittymistä sekä vahvistamaan omaa asemaansa markkinoilla.

  ”Muutoksen seurauksena organisaatiorakenteemme ja toimintamme selkeytyy ja luomme vakaan pohjan kasvulle jatkuvasti muuttuvassa markkinassa”, sanoo Fonectan toimitusjohtaja Pekka Harju

  ”Asiakkaamme ovat tekemisen keskiössä ja painopiste tulee entistä vahvemmin olemaan asiakkaille tuotettavan arvon kasvattamisessa ja sen todeksi näyttämisessä”, jatkaa Harju. 

  Lisätietoja: 

  Pekka Harju, toimitusjohtaja 

  pekka.harju@fonecta.com

  Lue lisää
 • 04.05.2020
  Pekka Harjusta Fonectan toimitusjohtaja

  Suomen suurimman digitaalisia markkinoinnin palveluja tarjoavan Fonecta Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Pekka Harju, toimitusjohtaja Mari Eklundin siirryttyä yhtiön ulkopuolelle.

  Lue lisää
 • 29.04.2020
  Sähkö- ja kylmäpalvelu Hakala Oy: Mainontaa ei kannata katkaista poikkeusaikana

  Kaksi vuotta sitten veri veti Ville Hakalaa yrittäjyyden pariin. Syntyi Sähkö- ja kylmäpalvelu Hakala, jota työllistävät sähköasennukset sekä lämpöpumppujen asennukset. Poikkeustilanne ei ole hetkauttanut yrityksen toimintaa, tänä vuonna kevät on yhtä kiireinen kuin viime vuonnakin.

  Eilen Lempäälässä, huomenna Parkanossa

  Yrittäjän elämä on jatkuvaa tasapainottelua oikean työmäärän kanssa, että kaikki asiakastyöt ehtii tehdä laadusta tinkimättä. 

  ”Luultavasti palkkaan lähitulevaisuudessa itselleni työkaverin, mutta odotan vielä sitä yhtä isoa kiirettä”, kertoo toimitusjohtaja Ville Hakala, joka suhaa autollaan asiakkaiden perässä ympäri Pirkanmaata. 

  Poikkeustilanteesta huolimatta kauppaa on tehty ahkeraan ja uusia töitä tulee tasaisena virtana niin puskaradion, nettisivujen, Google-mainonnan, Facebook-postausten kuin lehtimainostenkin kautta. Kolmannes ajasta kuluu tuttujen yritysasiakkaiden parissa muun muassa rakennusliikkeen alihankkijana. 

  Tarvitsetko apua yrityksesi löydettävyyden parantamisessa? GOOGLE-MAINONTA

  Paikallinen näkyvyys tärkeää

  Kaikkien kiinteiden kulujen katkaiseminen oli Villen ensimmäinen ajatus, kun koronan mukanaan tuoma poikkeustilanne maaliskuussa iski päälle. Samassa hulinassa laitettiin Google-mainoskampanja tauolle. 

  ”Muutaman viikon jälkeen huomasin, että töitä on ollut hyvin eikä mitään hätää ole, joten päätin käynnistää Google-kampanjan uudelleen”, Ville pohtii ja jatkaa: ”asiakkaiden mielessä pitää pysyä, koska töitä tarvitaan jatkossakin ja paikallisessa kilpailussa on oltava verkossa mukana. Vaikka olen saanut paljon lisätöitä puskaradion kautta, ei mainontaa saa missään nimessä unohtaa, koska sitä kautta tavoittaa ihan uusia asiakkaita.”

  Puolikas työkeikka kuussa maksaa Google-mainontaan käytetyn rahan takaisin ja yrittäjä on ollut kampanjan tuloksiin tyytyväinen. 

  ”Varsinkin tämä poikkeustilanne on korostanut markkinoinnin tärkeyttä. Hiljattain olen huomannut, että Facebookissa on kätevä esitellä palveluita ja tuotteita hyvien kuvien avulla”, Ville sanoo. 

  Haluatko kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä ja lisätä myyntiä digimarkkinoinnin palveluidemme avulla? JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

  Lue lisää
 • 22.04.2020
  TNT-Putki Oy: Maltti on valttia poikkeustilanteessa

  Jauhiaisten yrittäjäpariskunnan vetämässä TNT-Putki Oy:ssa työt ovat painottuneet viime aikoina entistä enemmän yrityspuolelle. Yrittäjät seuraavat tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia, valistavat omia LVI-asentajiaan ja suhtautuvat paniikin sijasta maalaisjärjellä ja maltilla vallitsevaan poikkeustilanteeseen. 

  Isot hankkeet etenevät

  Espoossa sijaitsevasta 112 vuotta vanhasta koulusta tulee kesällä yrityksen uusi toimitila ja sieltä yrittäjä Miili Jauhiainen vastaakin puhelimeen maalipensseli kädessään.

  ”Kuten monet muutkin yritykset, myös me käytämme nyt tilaisuuden hyödyksi ja edistämme jo aiemmin suunniteltua remonttia, kun oma väki on pääasiassa muualla kuin toimitiloissa”, kertoo seitsemän työntekijää työllistävä Jauhiainen. 

  Alkushokin jälkeen yrityksessä koettiin yksi hiljaisempi viikko, mutta sen jälkeen töitä on riittänyt normaaliin tapaan.

  ”Poikkeustilanne ei estä putkia tai vessanpönttöjä hajoamasta, joten meitä tarvitaan edelleen. Osa isoista urakoista etenee tilanteesta huolimatta tai jopa ketterämmin nyt, kun tilat kuten ravintolat, toimistot tai kauppakeskukset ovat lähestulkoon tyhjinä. Osa siirtyy kuitenkin tulevaisuuteen. Myös taloyhtiöiden remontit etenevät pakollisten töiden osalta ja työllistävät arkeamme. Tuntuu, että kuluttajapuolella remontteja on herkemmin lykätty hieman myöhemmäksi”, Jauhiainen sanoo. 

  Asiakkaiden ymmärtäminen ja joustavuus korostuu

  Putkia ei voi korjata etänä tai digitaalisesti vaan asiakkaiden luo mennään paikan päälle kuten ennenkin. Kohde on nähtävä sekä tarjouksentekovaiheessa että varsinaisessa työvaiheessa.

  ”Meidän töitä ei voi oikein etänä tehdä!”, nauraa Jauhiainen ja jatkaa: ”mutta totta kai noudatamme kohteissa varovaisuutta eli emme kättele ketään, huolehdimme hygieniasta, käytämme käsidesiä ja suojaimia sekä huolehdimme turvaväleistä.”

  Asiakkaiden erilaisten tilanteiden ymmärtäminen ja niissä joustaminen on nyt Jauhiaisen mukaan avainasemassa. Yrityksen täytyy sopeutua uuteen tilanteeseen, jotta se palvelee nyt asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

  Verkosta löytyminen tärkeää 

  TNT-Putki Oy toimii pääkaupunkiseudulla ja hyvä verkkolöydettävyys omalla markkina-alueella on Jauhiaisen mielestä yhtä tärkeää nyt kuin normaalistikin. Yrityksen verkkolöydettävyyttä on rakennettu systemaattisesti jo pitkään. 

  ”Ihmiset viettävät nyt netissä enemmän aikaa kuin yleensä ja tekevät siellä myös hankintoja, vaikkapa hanoja, aiempaa ahkerammin. Enkä usko, että tämä trendi kääntyy ainakaan laskevaan suuntaan poikkeustilanteen jälkeenkään eli kyllä meidän yrityksen pitää löytyä hyvin verkosta”, Jauhiainen pohtii. 

  Toimivat ja selkeät kotisivut, jotka löytyy hyvin Googlesta on TNT-Putki Oy:n verkkolöydettävyyden kivijalka. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät myös kaikista suosituimmista netin kanavista nopeasti, jotta yhteydenotto on asiakkaalle helppoa. Hanakat-ketjuun kuuluminen tuo myös yritykselle näkyvyyttä erilaisten mainoskampanjoiden muodossa.

  Teksti: Katariina Kemppi

  Lue lisää
 • 21.04.2020
  Fonectan lomautuksia koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet

  Koronaviruspandemian aiheuttaman liiketoiminnan epävarmuuden vuoksi käydyt lomautuksia koskeneet yhteistoimintaneuvottelut Fonectalla ovat päättyneet. Yhtiö lomauttaa koko henkilöstönsä jaksotetusti ja enimmillään 90 päivän ajaksi kuluvan vuoden aikana. Fonectalla on tällä hetkellä 320 työntekijää. 

  ”Neuvottelut eivät vaikuta palvelujemme saatavuuteen ja autamme asiakkaitamme löytymään digitaalisesti tässä haastavassa tilanteessa”, toimitusjohtaja Mari Eklund kommentoi. 

  ”Kuten moni muukin yritys tällä hetkellä, myös Fonecta joutuu sopeuttamaan omaa toimintaansa ja resurssejaan vallitsevaan poikkeustilanteeseen”, jatkaa Eklund. 

  Lisätietoja: 

  Mari Eklund, toimitusjohtaja 

  mari.eklund@fonecta.com 

  Katja Patojoki, henkilöstöjohtaja 

  katja.patojoki@fonecta.com 

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 07.04.2020
  Fonecta aloittaa lomautuksia koskevat yt-neuvottelut

  Suomen suurin, digitaalisen markkinoinnin palveluja tarjoava Fonecta Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koronaviruspandemian aiheuttaman liiketoiminnan epävarmuuden vuoksi. Yhtiö suunnittelee koko henkilöstöä koskevia ja enintään 90 päivän lomautuksia kuluvan vuoden aikana. Fonectalla on tällä hetkellä 320 työntekijää. Neuvottelut alkavat 14.4.2020.

  ”Neuvottelut eivät vaikuta palvelujemme saatavuuteen ja autamme asiakkaitamme löytymään digitaalisesti tässä haastavassa tilanteessa”, toimitusjohtaja Mari Eklund kommentoi. 

  ”Kuten moni muukin yritys tällä hetkellä, myös Fonecta joutuu sopeuttamaan omaa toimintaansa ja resurssejaan vallitsevaan poikkeustilanteeseen”, jatkaa Eklund. 

  Lisätietoja: 

  Mari Eklund, toimitusjohtaja 

  mari.eklund@fonecta.com 

  Katja Patojoki, henkilöstöjohtaja 

  katja.patojoki@fonecta.com 

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 03.04.2020
  PGF Autokorjaamo Rovaniemellä on luottavainen tulevaisuuden suhteen

  Kolme työntekijää työllistävässä rovaniemeläisessä autokorjaamossa on pitänyt kiirettä tämän viikon ja myös ensi viikolle varauskalenteri näyttää täydeltä.

  Lue lisää
 • 31.03.2020
  Suosituimmat Google-hakusanat lomautus, Hullut Päivät, korona ja karanteeni – koronan vaikutukset näkyvät suomalaisten verkkohauissa

  Lomautus-hakusanan hakukerrat Googlessa kasvoivat 1 900 prosenttia aikavälillä 9.–31. maaliskuuta. Ruokakaupan, harrastusvälineiden ja sisustustarvikkeiden hakusanamainonta kasvoi selvästi. 

  Googlen hakusanatilastot ja Fonectan hakudata kertovat, miten koronavirus on vaikuttanut suomalaisten verkkohakuihin.

  Suomalaiset hakivat Googlesta selvästi eniten tietoa lomautuksista. Lomautus-sanan hakukerrat nousivat 1 900 prosenttia vertailuajanjaksolla 9.–31. maaliskuuta.

  Toiseksi suosituin hakusana oli Hullut Päivät. Kolmanneksi suosituin hakusana oli korona ja neljänneksi suosituin karanteeni, molempien sanojen hakukerrat kasvoivat 700 prosenttia. Piikkejä hakusanoissa on nähty erityisesti hallituksen tiedotustilaisuuksien jälkeen.

  Myös etätyö ja etäopiskelu näkyvät hakusanatilastoissa. Google Classroom -sovelluksen hakukerrat kasvoivat vertailuaikavälillä 600 prosenttia. Myös Wilma- ja Teams-työkalut olivat haetuimpien aiheiden joukossa.

  Googlen hakusanatilastoista selviää myös, että chattipalvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Erilaisia chattipalveluja on haettu 250 prosenttia enemmän kuin maaliskuun alussa. Esimerkiksi ”Terveystalon chatti” oli yksi haetuimmista chattihakusanoista.

  Google-hakusanojen top 5:

  Hakusana ja muutos hakusanoissa aikavälillä 9.–31.3.

  • Lomautus +1 900 %
  • Hullut Päivät +1 250 %
  • Korona +700 %
  • Karanteeni +700 %
  • Google Classroom +600 %

  ”Markkinatilanne on nyt muuttunut merkittävästi”, tiivistää lukuja tulkinnut Fonectan Strategisti Santeri Jaakkola. ”Olemme seuranneet tarkasti monia eri tietolähteitä, jotta näemme, miten ihmisten hakukäyttäytyminen kehittyy. Tätä tietoa jaamme asiakkaillemme päätöksenteon tueksi. Vaikkakin uutisointi on mollivoittoista, niin esimerkiksi Hullut Päivät saivat taas sen huomion, minkä se normaalistikin saa tilanteesta huolimatta.”

  Poikkeusolot saivat suomalaiset harrastamaan ja sisustamaan

  Fonectan hakusanamainonnan datasta selviää, että harrastusvälineiden ja sisustustarvikkeiden mainonta kasvoi selvästi. Ylivoimaisesti eniten kuitenkin kasvoi ruokakaupan mainonta.

  ”Ruokakauppaan liittyvä hakusanamainonta kasvoi lähes 200 prosenttia, kun verrataan toisiinsa maaliskuun toista ja kolmatta viikkoa”, Jaakkola kertoo.

  ”Ylipäätään kaikki kotiin liittyvät haut kasvoivat, mikä oli odotettavissa. Esimerkiksi harrastusvälineiden mainonta kasvoi lähes 50 prosenttia ja sisustustarvikkeiden 30 prosenttia. Sisustus näkyi myös Googlen Trends hakusanatilastoissa, sillä niissä korostuivat yritykset kuten Ikea, Masku ja Isku. Hauissa korostuivat ne yritykset, jotka mainostivat muualla verkossa tai olivat aktiivisesti läsnä muuten. ”

  Lähteet: Google Trends, Fonectan digitaaliset hakupalvelut

  Lisätietoja:

  Santeri Jaakkola

  Business Manager & Strategist, Fonecta Oy

  p. 050 490 4700

  santeri.jaakkola@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Kuva: Tuomas Leinonen

  Lue lisää
 • 13.03.2020
  Fonecta tukee yhteiskunnan ja työntekijöidensä hyvinvointia ja siirtyy etätyöskentelyyn

  Suomen hallituksen torstaina 12.3.2020 pitämän tiedotustilaisuuden ja siellä annetun uuden linjauksen mukaisesti suomalaisten tulee välttää kaikkea ylimääräistä matkustamista, kokoontumista ja kanssakäymistä.

  Lue lisää
 • 05.03.2020
  LinkedIn palkitsi Fonectan parhaana LinkedIn-partnerina kansainvälisessä kilpailussa

  Fonecta voitti pääpalkinnon LinkedInin kumppanien kansainvälisessä kilpailussa 4.3. illalla Lontoossa.

  LinkedIn palkitsi Fonectan parhaana partnerinaan. ”Saimme erityistä kiitosta siitä, että olemme LinkedIn-markkinoinnissa tinkimättömiä ja rehellisiä ja vaadimme hyviä tuloksia”, palkinnon vastaanottanut Fonectan Salla Vainionpää sanoo.

  Fonectan LinkedIn-tiimi voitti eilen illalla Lontoossa pääpalkinnon LinkedInin vuosittaisessa Marketing Partner Awards -kilpailussa. LinkedIn palkitsi Fonectan parhaana partnerinaan arvostetulla Partner Champion -palkinnolla.

  Kilpailuun osallistui tänä vuonna 17 partneria, jotka toimivat yhteensä yli 70 maassa Pohjois-Amerikkaa lukuun ottamatta.

  ”Saimme erityistä kiitosta siitä, että elämme ja hengitämme Suomessa LinkedInin arvomaailmaa; olemme tinkimättömiä ja rehellisiä ja vaadimme hyviä tuloksia. Pääpalkinnon nappaaminen tuntuu upealta! Yhteistyötä LinkedInin kanssa on rakennettu jo neljän vuoden ajan, kun olemme saaneet edustaa LinkedIniä ainoana Marketing Solutions partnerina Suomessa”, Fonectan LinkedIn Partner Manager Salla Vainionpää kertoo.

  LinkedInin mukaan Fonecta ansaitsi palkintonsa, koska se inspiroi muita omalla työllään ja haastaa myös jatkuvasti LinkedIniä kehittymään.

  ”Mainostajien ja käyttäjien määrä kanavassa kasvaa jatkuvasti, joten yritysten on entistä tärkeämpää tuottaa eri kohderyhmille juuri niitä kiinnostavaa ja vuorovaikutteista sisältöä. On kiinnostavaa kuulla, minkälaisia uusia mahdollisuuksia esimerkiksi myöhemmin julkaistava Conversation Ads tähän tarjoaa ja mitä muuta uutta LinkedInissä on luvassa”, Salla Vainionpää sanoo.

  Fonecta on palkittu LinkedIn-kumppanikilpailussa myös aiempina vuosina. Viime vuonna se nappasi muun muassa Most Valuable Player -palkinnon tunnustuksena aktiivisuudestaan ja mediasuhteiden kehittämisestä. Vuonna 2018 Fonecta sai kilpailun toiseksi arvostetuimman Partner Champion Runner Up -palkinnon ja suurimmasta yksittäisestä asiakkuudesta myönnettävän Largest Deal -palkinnon.

  Fonecta on toiminut Suomen ainoana LinkedIn Marketing Solutionsin virallisena maakumppanina vuodesta 2016. Fonectan kautta suomalaisyritykset saavat käyttöönsä laajennetut mainosratkaisut ja työkaluvalikoiman, palkitun tiimin asiantuntemuksen, suoran yhteyden LinkedIniin sekä yleisöjä, joita ei ole käytettävissä itsepalvelutyökalun kautta.

  Lisäksi Fonecta järjestää media- ja mainostoimistoille parhaillaan käynnissä olevan Suomen LinkedIn Agency Champions -koulutussarjan ja kilpailun, jonka tarkoituksena on syventää toimistojen LinkedIn-osaamista.

  Suomessa yhteisöpalvelu LinkedInillä on 1,3 miljoonaa käyttäjää ja koko maailmassa 675 miljoonaa käyttäjää.

  Lisätietoja:

  Salla Vainionpää

  LinkedIn Partner Manager, Fonecta

  p. 040 357 2543

  salla.vainionpaa@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 25.02.2020
  Suomen LinkedIn Agency Champion -koulutussarjassa syvennetään LinkedIn-osaamista sekä kilpaillaan Suomen parhaista LinkedIn-kampanjoista

  Toista kertaa järjestettävä Suomen LinkedIn Agency Champions on media- ja mainostoimistoille suunnattu koulutussarja, jossa syväsukelletaan LinkedIn-mainontaan ja samalla kilpaillaan LinkedIn Agency Champions mestaruudesta vuodelle 2020. Kilpailun voittajat pääsevät Lontooseen LinkedInin kansainväliseen Agency Champions -tapahtumaan marraskuussa. Vuonna 2019 LinkedIn Agency Champions pokaalit kotiuttivat Tulos Helsinki Oy & iProspect. Tämän vuoden voittajat kruunataan syyskuussa koulutussarjan lopussa. 

  Käytännön vinkeillä parempaa LinkedIn-mainontaa

  ”Koulutuksesta oli meille paljon hyötyä. Opimme uusia asioita LinkedInistä ja LinkedIn-mainonnasta, saimme tietää etukenossa julkaisemattomista uusista ominaisuuksista, tapasimme muita LinkedIn-mainonnan ammattilaisia ja saimme runsaasti käytännön vinkkejä mainonnan tehostamiseen. Yksi konkreettinen vinkki heti alkuun oli, että alle kolmen viikon kampanjoita ei kannata LinkedInissä tehdä”, kertoo vuoden 2019 LinkedIn Agency Championiin osallistunut Sari Talvitie iProspectilta. 

  Talvitie oli tyytyväinen myös käytännön järjestelyihin; koulutukseen meni kerralla aamupäivän verran ja koska ne oli ripoteltu pitkin vuotta, tuntui, että koulutuksessa oli aina viimeisin tieto saatavilla. 

  ”Koulutuksissa käytiin paljon keskustelua ja tietoa jaettiin monipuolisesti. Koen, että koulutuksen aikana mutusta tuli faktaa eli saimme vahvistuksen sille, että teemme yrityksenä oikeita asioita LinkedIn-mainonnassa”, tiivistää Talvitie. 

  Koulutussarjan paikat täyttyivät heti

  Tänä vuonna koulutussarja käynnistyy tiistaina 25.2. ja viimeinen koulutus on 22.9., jolloin myös tämän vuoden kilpailun voittajat julkistetaan.

  ”Tänä vuonna mukana on 28 osallistujaa 15 toimistosta; pääasiassa osallistujat tulevat suurista mediatoimistoista. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan tänä vuonna. Olemme todella iloisia ja otettuja saamastamme hyvästä palautteesta viime vuoden osalta ja se varmasti nosti kiinnostusta tälle vuodelle. Mukana on tänä vuonna myös toimistoja, joista ei ollut osallistujia mukana viime vuonna”, kertoo Fonectan LinkedIn Relationship Manager Emmi Mikkola.

  Kilpailun kategoriat ovat brändikampanja, performance-kampanja sekä impact, eli aktiivisuus läpi koulutussarjan. 

  Lisätiedot:

  Emmi Mikkola, Fonecta Oy

  LinkedIn Relationship Manager

  050 5934677, emmi.mikkola@fonecta.com

  www.linkedin.com/in/emmi-mikkola

   

  Kuvassa Emmi Mikkola ja Markus Rintala Fonectan LinkedIn-tiimistä.

  Kuvaaja: Tuomas Leinonen

  Lue lisää
 • 14.02.2020
  Tutkimus: Uudellamaalla panostetaan digimarkkinointiin enemmän kuin muualla Suomessa – panostukset kuitenkin kasvussa koko maassa

  Suomalaisyritykset käyttävät alle puolet markkinointibudjetistaan digitaaliseen myyntiin ja markkinointiin, mutta suurin osa yrityksistä aikoo kasvattaa osuutta tänä vuonna. Digimarkkinoinnin panostuksissa ja kanavissa on selviä alueellisia eroja.

  Digitaalinen markkinointi on vakiinnuttanut asemansa suomalaisyritysten markkinoinnin keinovalikoimassa, selviää Fonectan teettämästä tuoreesta tutkimuksesta. Suomalaiset yritykset käyttävät digimarkkinointiin keskimäärin 37 prosenttia markkinointibudjetistaan. Digimarkkinoinnin suosio on nousussa, sillä 62 prosenttia yrityksistä aikoo kasvattaa panostuksiaan tänä vuonna. Tutkimukseen vastasi 452 erikokoista yritystä ympäri Suomea.

  ”Kasvua selittää erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten lisääntynyt ymmärrys digimarkkinoinnista. Yritykset tuntevat entistä paremmin asiakkaiden ostopolun vaiheet ja näkevät digimarkkinoinnin mahdollisuudet ja hyödyt omalle liiketoiminnalle. Palveluja osataan silloin myös ostaa paremmin”, avaa Fonectan kehityspäällikkö Otto Hietaharju. ”Digimarkkinointia ei enää pidetä vain taktisena kampanjointivälineenä, josta odotetaan pikavoittoja, vaan pitkäjänteisenä brändin rakentamisen keinona.”

  Ne yritykset, jotka aikovat kasvattaa digimarkkinointipanostuksiaan merkittävästi, satsaavat muita enemmän LinkedIniin (62 %) ja display-mainontaan (44 %).

  ”Suomalaisyritykset näyttävät löytäneen LinkedInin tehon ja tarkat kohdennusmahdollisuudet, jotka tuottavat hyviä tuloksia varsinkin b-to-b-markkinoinnissa. Myös näyttöpohjaisen mainonnan suosiota selittänee kohdentamisen monipuolisuus, laajat mainosverkostot ja datan tuomat mahdollisuudet”, Hietaharju sanoo.

  Selvä ero Uudenmaan ja muun Suomen välillä

  Alueelliset erot korostuvat vastauksissa. Uudellamaalla sijaitsevat yritykset käyttävät digimarkkinointiin 41 prosenttia markkinointibudjetistaan, kun muualla Suomessa näin tekee joka kolmannes (33 %).

  Suurin ero Uudenmaan ja muun Suomen välillä on yrityksissä, jotka joko eivät panosta digimarkkinointiin lainkaan tai käyttävät siihen yli puolet markkinointibudjetistaan. Uudellamaalla vain neljä prosenttia vastaajista ei tee lainkaan digimarkkinointia, kun muualla Suomessa luku on 12 prosenttia. Yli puolet budjetistaan digimarkkinointiin käyttäviä on Uudellamaalla jo 35 prosenttia ja muualla Suomessa vajaa neljännes (23 %).

  Erot näkyvät myös ulkopuolelta ostetuissa digimarkkinoinnin palveluissa. Uusmaalaiset yritykset ostavat erityisesti Google-hakusanamainontaa (39 %, muualla Suomessa 29 %) ja hakukoneoptimointia (34 %, muualla Suomessa 23 %). Muualla Suomessa kotisivut palveluna on lähes kolmella neljästä yrityksestä (72 %), kun Uudellamaalla luku on 62 prosenttia.

  Kyselytutkimuksen toteutti IROResearch lokakuussa 2019. Kyselyyn vastasi 452 erikokoista yritystä eri puolilta Suomea.

  Lisätietoja:

  Otto Hietaharju

  kehityspäällikkö, Fonecta Oy

  p. 040 772 3103

  otto.hietaharju@fonecta.com

  Lue lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista täältä.

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 05.02.2020
  Fonecta uudistaa toimintamalliaan ja käynnistää yt-neuvottelut

  Fonecta aloittaa koko yhtiötä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yhtiö tavoittelee asemansa vahvistamista digitaalisen markkinoinnin kasvavassa kentässä. Fonecta aikoo kehittää nykyistä tuotelähtöistä toimintamalliaan entistä asiakaslähtöisemmäksi. Muutos tarkoittaa myös organisaation yksinkertaistamista sekä palveluvalikoiman selkeyttämistä.

  Lue lisää
 • 11.12.2019
  Fonecta on mukana kevään 2020 Best Seller Competitionissa!

  Korkeakoulujen myynnin opiskelijat kilpailevat jälleen ensi vuonna parhaan myyjän tittelistä. Haaga-Helian järjestämän kilpailun sponsoreita ovat Lime Technologies, Fonecta, Canon, Lindström sekä Academic Work. 

  “Best Seller Competition on loistava tapahtuma yrityksille, joissa myynnin osaaminen ja kehittäminen, sekä myyntityön arvostuksen nostaminen ovat keskiössä. On tärkeää, että Fonecta on mukana tukemassa uusien myynnin ammattilaisten kehitystä. Kilpailu tarjoaa paitsi katsauksen myyntikoulutuksen nykytilaan, varmasti myös uusia ajatuksia oman organisaatiomme taitojen kehittämiseen”, kertoo Fonectan toimitusjohtaja Mari Eklund

  Best Seller Competitionissa kilpaillaan vuosittain siitä, kuka myynnin korkeakouluopiskelijoista suoriutuu parhaiten vaativan henkilökohtaisen yritysmyynnin asiakastapaamisessa. Haaga-Helian lisäksi kisaan osallistuu opiskelijoita Turun, Kaakkois-Suomen, Jyväskylän ja Tampereen ammattikorkeakouluista. Finaalissa on mukana neljä alkueristä jatkoon päässyttä kilpailijaa, joista yksi kruunataan voittajaksi.

  Kisassa mukana olevat yritykset haluavat nostaa ammattimaisen myyntityön arvostusta Suomessa sekä lisätä positiivista mielikuvaa myynnistä, koska myyntityö on vaativaa ja hyvistä myyntityön osaajista on pulaa Suomessa. 

  Seuraava Best Seller Competition järjestetään Haaga-Helian Pasilan kampuksella 16.4.2020 ja kilpailun johtajana toimii Pirjo Purovesi.

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 13.11.2019
  Suomen parhaat LinkedIn-tekijät palkittiin: OP:lla paras yrityssivu, #surfacethewomen innovatiivisin mainoskampanja

  Mediatiedote

  Suomen parhaat LinkedIn-tekijät palkittiin: OP:lla paras yrityssivu, #surfacethewomen innovatiivisin mainoskampanja

  Onnistuneesta LinkedIn-mainonnasta palkittiin myös F-Secure, Kemppi, Messukeskus ja Outokumpu. Vaikuttavimman henkilön yksilöpalkinnon sai Tom Laine. B2B ei ole enää boring to boring, tiivisti tuomaristo Suomen LinkedIn-mainonnan tason.

  Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty LinkedIn Awards palkitsi vuoden 2019 menestyksekkäimmät LinkedIn-mainoskampanjat. Palkinnot jaettiin gaalassa Helsingissä 13. marraskuuta.

  Kilpailun järjestäneen Fonectan Salla Vainionpää kertoo, että mukaan saatiin ilahduttavan paljon töitä erityyppisiltä organisaatioilta. Tavoitteena oli kannustaa suomalaisyrityksiä käyttämään LinkedIn-mainonnan mahdollisuuksia monipuolisemmin ja rohkeammin.

  ”Kilpailutöitä saatiin aina kansainvälisesti toimivista suuryrityksistä pienempiin paikallisiin toimijoihin. Kampanjoista näkyi, että tekijät olivat hyvin perehtyneet LinkedInin kohdennusmahdollisuuksiin sekä siihen, mitä hyötyjä mainonnalla voidaan saavuttaa. Myös luovuus ja huumori näkyivät hienosti esimerkiksi videokategoriassa”, Vainionpää sanoo.

  ”Tuomaristo kommentoikin, ettei B2B tarkoita boring to boringia.”

  Parhaan suomalaisen yrityssivun palkinnon voitti OP Ryhmä. Tuomaristo kiitti perusteluissaan sivun aktiivista ja monipuolista sisällöntuotantoa sekä sitä, että sivu on sopiva sekoitus korporaatiota ja huumoria, työntekijöitä unohtamatta.

  Suomen parhaaksi liidimarkkinointikampanjaksi valittiin F-Securen Best Lead Gen -kampanja, parhaaksi B2B-videokampanjaksi Kempin Maximize your comfort zone, parhaaksi brändikampanjaksi Messukeskuksen Transport-Logistics 2019, innovatiivisimmaksi kampanjaksi Microsoftin #surfacethewomen sekä tuloksellisimmaksi markkinoinnin ja myynnin yhteistyöksi Outokummun Teräksenlujaa targetointia ja saumatonta synergiaa.

  Top Voices of LinkedIn -yksilöpalkinnon sai yleisöäänten perusteella sosiaalisen median asiantuntija Tom Laine. Tiukan kategorian voitto ratkesi lopulta muutaman äänen erolla.

  ”Kilpailu näytti, että moni suomalaisyritys tekee jo luovaa ja tuloksellista LinkedIn-mainontaa. Esimerkiksi F-Secure osoitti, että liidikampanjakin voidaan sitoa vahvasti tarinallisuuteen. Toimialalla, jossa luotettavuus on elinehto, on ihailtavaa nähdä, miten hyvin asiakkaalle voidaan kommunikoida hyötyjä ja samalla hankkia myyntieuroja”, Fonectan Salla Vainionpää sanoo.

  Voittajat kategorioittain:

  Paras Lead Gen -kampanja: F-Secure
  Työn nimi: Best Lead Gen
  Perustelut: Kohderyhmän puhuttelu tarinan avulla sekä vahvalla liidikulmalla. Rohkeus kansainvälisessä markkinassa, selkeä hyöty hankintahinnassa vs. muut kanavat, tarinallisuus ei ole vain tylsää liidilomaketta. Esiin nousivat tarinan ja sisältöjen kuljetus sekä tarpeeksi pitkä kampanja-aika.

  Paras B2B-videokampanja: Kemppi Oy
  Työn nimi: Maximize your comfort zone
  Kumppani: Mainostoimisto Ilme
  Perustelut: Oivaltavaa, luovaa sekä hauskaa videomainontaa, joka puhuttelee luovasti ja selkeästi tarkkaa kohderyhmää. Herätti tunteita, naurua, oli oivaltava. Ehdoton voittaja, tyhjensi pankin.

  Paras brändikampanja: Messukeskus
  Työn nimi: Transport-Logistics 2019
  Kumppani: iProspect
  Perustelut: Selkeä strategia sekä brändi-ilme kannatteli läpi kampanjan. Viesti, tarkoitus sekä tehtävä tuli selväksi kohderyhmälle. Kampanjointi näkyi myös tuloksissa. Halolla päähän ja kerrasta mieleen.

  Innovatiivisin kampanja: Microsoft
  Työn nimi: #surfacethewomen
  Kumppani: Kurio
  Perustelut: Viraalikampanja, joka lähti elämään omaa elämäänsä orgaanisten jakojen avulla. Puhutteli riippumatta yrityksestä. Vahva panostus työntekijöiden esiintuomiseen sekä osallistamiseen.

  Markkinoinnin ja myynnin yhteistyö -kategoria: Outokumpu
  Työn nimi: Teräksenlujaa targetointia ja saumatonta synergiaa
  Kumppani: ID BBN
  Perustelut: Digitaalisen transformaatiotarinan alkusoinnut, jossa tekemisessä näkyy kautta linjan myynnin ja markkinoinnin vahva yhteistyö. Ostajapersoonien sekä datan vahva hyödyntäminen, myynnin osallistaminen ei ole pelkkää sanahelinää, vaan myynti on sitoutunut kampanjaan. Vahva sisäinen duuni, jonka avulla saavutetaan tuloksia.

  Paras suomalainen yrityssivu: OP Ryhmä
  Perustelut: Aktiivinen ja monipuolinen sisällöntuotanto. Sopiva sekoitus korporaatiota ja huumoria, unohtamatta työntekijöitä. Sisällöt ovat myös erittäin tunnistettavaa OP-brändiä.

  Yksilöpalkinto – Top Voices of LinkedIn 2019: Tom Laine
  Perustelut: Aktiivinen edelläkävijä, joka jakaa auliisti osaamisensa.

  Kilpailun järjesti Suomen virallinen LinkedIn Marketing Solutions -kumppani Fonecta. Voittajat valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Dynamo&Sonin toimitusjohtaja Anna Holtari, Mirumin Client Lead Patrick Juselius, Finnairin BtoB Marketing Manager Heidi Koivisto, Dentsu Aegis Networkin Client Engagement Director Heli Ruotsalainen, LähiTapiolan sosiaalisen median päällikkö Jari Viljemaa, Fonectan toimitusjohtaja Mari Eklund sekä Fonectan LinkedIn Partner Manager Salla Vainionpää.

  Lisää tietoa kilpailusta: www.linkedinawardsfinland.fi 

  Lisätietoja:

  Salla Vainionpää 

  LinkedIn Partner Manager, Fonecta

  p. 040 357 2543

  salla.vainionpaa@fonecta.com 

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 23.10.2019
  Dynamo&son ja Fonecta kumppaneiksi – luovuus ja taktinen osaaminen synnyttävät vaikuttavaa mainontaa

  Kumppanuusmallissa yhdistyvät Dynamo&sonin luova suunnittelu ja Fonectan käytännön markkinointiosaaminen. Tavoitteena on tuottaa markkinointiviestintää, joka paitsi herättää tunteita myös tavoittaa kohderyhmänsä tehokkaasti.

  Digitaalisen markkinoinnin palveluja tarjoava Fonecta ja mainostoimisto Dynamo&son ovat aloittaneet kumppaniyhteistyön. Yhdessä yritykset tarjoavat luovia markkinointiviestinnän ratkaisuja, jotka rakennetaan entistä vahvemman kohderyhmäymmärryksen pohjalle. Ensimmäiset yhteiset asiakkuudet ovat jo käynnistysvaiheessa.

  ”Suomalaismarkkinoijien suurimpia ongelmia erityisesti b-to-b-puolella on se, että markkinoinnin luova konsepti puuttuu. Lisäksi pitää ymmärtää, missä kanavassa oikea kohderyhmä on ja miten ja millä viestillä heidät tavoittaa. Usein myös kampanjoiden mittaaminen ja sisältöjen optimointi jäävät puolitiehen. Näihin ongelmakohtiin uskomme yhteistyömme tuovan ratkaisuja”, sanoo Dynamo&sonin toimitusjohtaja Anna Holtari.

  ”Me uskomme tehokkaaseen digimarkkinointiin. Fonecta on siinä meille erinomainen kumppani: he ovat erittäin vahvoja digimarkkinoinnin käytännön toteutuksessa, kuten kanavaosaamisessa, analytiikassa ja optimoinnissa. Meidän vahvuutemme on tunteita herättävien sisältöjen suunnittelu ja pitkäjänteinen brändinrakentaminen. Molempia tarvitaan”, Holtari sanoo.

  Kumppanuusmalli hyödyttää asiakkaita

  Fonectan kehitysjohtaja Elina Teräsvirta korostaa kumppanuuden merkitystä asiakkaille.

  ”Kaikki Fonectan asiakkaat eivät välttämättä tarvitse omaa mainostoimistoa, mutta haluavat jonkin luovan ja strategisemman sisällön esimerkiksi verkkosivuilleen. Tämän mallin avulla me voimme ketterästi tarjota Dynamo&sonin osaamisen vaikka yksittäiseen projektiin”, Teräsvirta sanoo.

  ”Vastaavasti me tarjoamme Dynamo&sonin asiakkaille täsmäapua digimarkkinointikampanjan toteuttamiseen, mittaamiseen ja optimointiin, oli kohderyhmä missä päin maailmaa tahansa. Esimerkiksi LinkedInissä voimme tarjota sellaista syvempää analytiikkaa, kohderyhmäymmärrystä ja yleisöjä, joita muilla kuin LinkedInin maakumppaneilla ei ole käytössä”, lisää Fonectan myyntijohtaja Antti Tukia.

  Fonecta on digitaalisen markkinoinnin ja maineenhallinnan asiantuntija ja ainoa LinkedIn Marketing Solutionsin virallinen kumppani Suomessa. Dynamo&son on itsenäinen mainostoimisto, joka auttaa asiakkaitaan erottumaan, saamaan brändillensä tarvitsemansa näkyvyyden ja saavuttamaan tavoitellut tulokset.

  ”Haluaisin haastaa toimistot tekemään enemmän yhteistyötä ja solmimaan toisiaan täydentäviä kumppanuuksia ennakkoluulottomasti”, Anna Holtari sanoo. ”Omien tonttien varjelulla emme voita mitään – tehdään yhdessä hommia asiakkaan parhaaksi.”

  Lisätietoja

  Elina Teräsvirta
  kehitysjohtaja, Fonecta
  p. 040 150 8020
  elina.terasvirta@fonecta.com

  Antti Tukia
  myyntijohtaja, Fonecta
  p. 050 345 5335
  antti.tukia@fonecta.com

  Anna Holtari
  toimitusjohtaja, Dynamo&son
  p. 040 566 4745
  anna.holtari@dynamoson.fi

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen. www.fonecta.fi/yrityksille

  Dynamo&son on itsenäinen 30-vuotias ja yhtiön omien työntekijöiden omistama yritys. Asiakkainamme on sekä start up- että pörssiyrityksiä ja kolmannen sektorin toimijoita usealla eri toimialalla. Skaalautuva toimintatapamme palvelee erilaisia ja erikokoisia asiakkuuksia. Strategisen ja konseptisuunnittelun lisäksi huolehdimme asiakkaiden markkinointikampanjoista ja niiden toteutuksista. Motion-yksikkömme tarjoaa ketterän ja kustannustehokkaan vaihtoehdon materiaalituotannoille. Asiakkaitamme ovat mm. Terveystalo, Skoda, Roosa nauha ja Nelonen. www.dynamoson.fi

  Lue lisää
 • 21.10.2019
  Suomen ensimmäinen LinkedIn Awards palkitsee parhaat LinkedIn-kampanjat

  Kilpailussa valitaan muiden muassa Suomen paras liidimarkkinointikampanja, Suomen paras brändikampanja ja paras suomalainen yrityssivu. Yksilöpalkinto myönnetään vaikuttavimmalle henkilölle yleisöäänestyksen perusteella.

  Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä LinkedIn Awards palkitsee parhaat suomalaiset LinkedIn-kampanjat ja -tekijät seitsemässä eri kategoriassa. Kilpailuun voivat osallistua yritykset ja henkilöt, jotka ovat olleet aktiivisia LinkedInissä kuluvan vuoden aikana. Kilpailutöitä voi jättää 25. lokakuuta asti. Voittajat julkistetaan 13. marraskuuta Helsingissä järjestettävässä gaalassa.

  Kilpailun tavoitteena on kannustaa suomalaisyrityksiä kehittämään markkinointiaan paremmaksi LinkedInin avulla. Kilpailun järjestää Suomen virallinen LinkedIn Marketing Solutions -kumppani Fonecta.

  LinkedIn-mainonta tarjoaa valtavan määrän mahdollisuuksia markkinointiin, mutta moni suomalaisyritys ei osaa hyödyntää niitä. Kilpailulla haluamme saada näkyvyyttä niille menestyksekkäille mainoskampanjoille, joissa LinkedIn on ollut keskeinen kanava”, sanoo Fonectan LinkedIn Partner Manager Salla Vainionpää.

  Kilpailussa palkitaan Suomen paras Lead Gen -kampanja, paras B2B-videokampanja, paras brändikampanja, innovatiivisin kampanja sekä paras markkinoinnin ja myynnin yhteistyö. Lisäksi valitaan paras suomalainen yrityssivu sekä myönnetään yksilöpalkinto henkilölle, joka on tehnyt suurimman vaikutuksen.

  Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Dynamo&Sonin toimitusjohtaja Anna Holtari, Mirumin Client Lead Patrick Juselius, Finnairin BtoB Marketing Manager Heidi Koivisto, Dentsu Aegis Networkin Client Engagement Director Heli Ruotsalainen, LähiTapiolan sosiaalisen median päällikkö Jari Viljemaa, Fonectan toimitusjohtaja Mari Eklund sekä Fonectan Salla Vainionpää.

  Yritysjohtajat kiinnostavat nyt suomalaisia LinkedIn-käyttäjiä

  LinkedIn on ammatillisen verkostoitumisen kanava, jota Suomessa käyttää 1,2 miljoonaa ihmistä eli yli kolmannes työikäisistä. Salla Vainionpään mukaan suomalaisyritykset eivät osaa vielä ottaa kanavasta kaikkea hyötyä irti.

  ”LinkedIn on maailman suurin asiantuntijoiden sosiaalinen kanava, mutta se mielletään usein vain rekrytointikanavaksi. LinkedIn on paljon muutakin: yksityishenkilöt voivat etsiä tietoa eri toimialoista, oppia uutta, seurata vaikuttajia ja hakea neuvoa asiantuntijoilta. Yritykset voivat kohdentaa viestiään tehokkaasti ja tavoittaa käyttäjiä kansainvälisellä tasolla”, Vainionpää kertoo.

  Suomen LinkedIn-kulttuuri on omaksuttu pitkälti Yhdysvalloista, mikä näkyy kanavassa käyttäytymisessä.

  ”Käyttäjällä voi olla ennakkoluuloja kanavaa kohtaan ja käsitys, että LinkedInissä pitää ilmaista itseään tietyllä tavalla, joka voi tuntua vieraalta. Olisi hienoa, jos Suomessa kanavaa hyödynnettäisiin reilusti omalla tyylillä”, Vainionpää sanoo.

  Vainionpään mukaan yritysjohto on nyt aktivoitumassa myös LinkedInissä.

  ”Olemme havainneet, että käyttäjät haluavat kuulla yrityksistä ja niiden johtajista. Tässä on monelle yritykselle erinomainen mahdollisuus kehittää omaa ulosantiaan sosiaalisessa mediassa.”

  Lisää tietoa kilpailusta: www.linkedinawardsfinland.fi

  Lisätietoja:

  Salla Vainionpää 

  LinkedIn Partner Manager, Fonecta

  p. 040 357 2543

  salla.vainionpaa@fonecta.com 

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 17.10.2019
  Fonecta myy datapalvelunsa LeadCloudille

  Fonectan datapalvelujen liiketoiminta myydään LeadCloudille. Kauppa toteutuu 31. lokakuuta 2019, ja siinä Fonectan datapalvelut, asiakkaat sekä 13 työntekijää siirtyvät LeadCloudille. Asiakkaiden datapalveluiden tuotanto ja myynti jatkuvat keskeytyksettä siirtymäajan ylitse.

  Järjestely synnyttää yhden alan suurimmista myyntikontaktien kohdentamiseen keskittyneistä toimijoista.

  ”Kauppa on erinomainen mahdollisuus sekä asiakkaille, Fonectalle että LeadCloudille. Fonectan datapalvelut saavat luotettavan omistajan, joka panostaa palvelujen kehittämiseen ja myyntiin voimakkaasti. Fonectalle kauppa on strateginen valinta, joka mahdollistaa keskittymisen digitaaliseen markkinointiin ja maineenhallintaan”, kertoo Fonectan toimitusjohtaja Mari Eklund.

  ”Alan kahden vahvan toimijan yhdistäminen avaa aivan uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja entistäkin laajempien kokonaisuuksien tarjoamiseen asiakkaillemme”, sanoo LeadCloudin toimitusjohtaja Hannu-Matias Nurmi.

  LeadCloud on LeadVenture Oy:n kauppanimi. Kaupan yhteydessä LeadCloud saa merkittävän sijoituksen suomalaiselta pääomasijoittaja Juuri Partnersilta, josta myös tulee LeadCloudin pääomistaja.

  Mitkä palvelut siirtyvät LeadCloudille?

  Liiketoimintakaupassa LeadCloudille siirtyvät seuraavat Fonectan datapalvelut:


  • B2B- ja B2C-kohderyhmäpalvelut
  • Väestörekisterikeskuksen ja Traficomin tietopalvelut
  • Postitus- ja SMS-palvelut
  Fonectan jatkaa dataliiketoimintaa aina 31. lokakuuta 2019 asti, jonka jälkeen liiketoiminta siirtyy LeadCloudille. Tähän asti Fonecta hoitaa datatuotteiden myynnin, asiakaspalvelun, datatilaukset ja -toimitukset keskeytyksettä.

  Fonecta on solminut palvelusopimuksen LeadCloudin kanssa siirtymävaiheen ajaksi, jotta palveluiden keskeytyksetön tarjoaminen asiakkaille voidaan varmistaa.

  Mitä palveluita Fonectalta saa jatkossa?

  Fonecta keskittyy jatkossa tarjoamaan asiakkailleen kattavia digitaalisen markkinoinnin ja maineenhallinnan palveluja. Palvelujemme keskiössä ovat muun muassa digitaalinen mainonta, kotisivut ja verkkolöydettävyyden ratkaisut. Fonectan vahvuus on suomalaisyritysten syvällinen tuntemus ja pitkä kokemus digitaalisen markkinoinnin alalta. 

  ”Tämän päivän maailmassa yritykset haluavat rinnalleen näkemyksellisen ja sitoutuneen kumppanin, joka selkiyttää ja toimii tulkkina digitaalisen markkinoinnin trendien ja asiakkaan todellisuuden välissä ja osaa kääntää ne asiakkaan liiketoimintaa tukeviksi kokonaisuuksiksi”, Eklund toteaa.

  Lisätietoja

  Fonecta Oy: Mari Eklund, toimitusjohtaja, 040 837 5982, mari.eklund@fonecta.com

  LeadCloud: Hannu-Matias Nurmi, toimitusjohtaja, 040 809 5291, hannu-matias@leadcloud.fi

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 05.09.2019
  Uusia yrittäjiä vaivaa markkinointiosaamisen puute

  Uusien yrittäjien tulisi panostaa markkinointiin, sanoo Uusyrityskeskusten toimitusjohtaja Susanna Kallama. Satunnaiset sosiaalisen median päivitykset eivät kuitenkaan riitä, vaan pohjalle tarvitaan markkinointisuunnitelma. Tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisyrityksistä ei osaa mitata markkinointia.

  Lue lisää
 • 02.09.2019
  Elina Teräsvirta Fonectan kehitysjohtajaksi

  ”Digimarkkinoinnissa voittaja on se, joka osaa kääntää kolmikirjaimiset teknogialyhenteet liiketoiminnalle merkityksellisiksi kokonaisuuksiksi”, Teräsvirta sanoo.

  Markkinoinnin palvelutalo Fonecta on nimittänyt uudeksi kehitysjohtajakseen ja johtoryhmänsä jäseneksi KTM Elina Teräsvirran, 39. Hän johtaa Fonectan palveluiden liiketoiminnan kehittämistä ja aloitti tehtävässään 1. syyskuuta.

  Teräsvirta on työskennellyt Fonectalla vuodesta 2016, viimeksi mainonnan palveluiden kehityksestä vastaavana johtajana. Ennen Fonectalle siirtymistään hän työskenteli Sanoma-konsernissa markkinoinnin ja liiketoiminnan kehityksen tehtävissä 2005–2016.

  Työssään Teräsvirta on nähnyt käytännössä, että asiakkaat ovat hämillään digitaalisen markkinoinnin muutosvauhdin ja loputtomien mahdollisuuksien edessä.

  ”Viesti asiakkailta meille on se, että he tarvitsevat apua. Teknologioiden kehityksessä ehtii kuukaudessakin tapahtua paljon. Tässä maailmassa yritykset haluavat selkiyttäjän, näkemyksellisen ja sitoutuneen kumppanin, joka toimii tulkkina kolmikirjaimisten teknologialyhenteiden ja asiakkaan todellisuuden välissä ja osaa kääntää ne asiakkaan liiketoimintaa tukeviksi kokonaisuuksiksi”, Teräsvirta sanoo.

  Kukaan ei menesty yksin

  Teräsvirta pitää Fonectan vahvuutena suomalaisyritysten syvällistä tuntemusta ja pitkää kokemusta digitaalisen markkinoinnin ratkaisujen tarjoamisessa.

  ”Reilun vuosikymmenen kokemus tuo meille varmuutta ja perspektiiviä. Fonecta on vahvasti läsnä valtakunnallisesti ja kuulemme joka päivä, millaisia markkinoinnin kipukohtia kaikenkokoiset suomalaisyritykset arjessaan kohtaavat.

  ”Mutta muuttuvassa maailmassa yksikään kaltaisemme yritys ei pärjää yksin: tarvitsemme kumppaneita ja verkostoja, jotta meillä on aina tuorein tieto siitä, mitä uusia mahdollisuuksia suomalaisyritysten kannattaisi hyödyntää markkinoinnissaan. Kansainväliset ja paikalliset kumppanuudet ovatkin yksi strategiamme kulmakivistä”, Teräsvirta sanoo.

  Fonectan toimitusjohtaja Mari Eklund sanoo, että nimityksen avulla Fonecta syventää asiakkaiden markkinointitarpeiden ymmärrystä entisestään.

  ”Elina tuo johtoryhmäämme vahvaa osaamista palveluiden tuotteistamisesta ja tehokkaiden ratkaisujen kehittämisestä asiakkaidemme liiketoiminnan näkökulmasta.”

  Fonectan kehitysjohtajana aiemmin toiminut Tommi Eklund siirtyy toisen yhtiön palvelukseen.


  Digitaalisen markkinoinnin palvelutalo Fonecta on muun muassa Suomen suurin kotisivujen tuottaja sekä ainoa LinkedIn Marketing Solutionsin virallinen kumppani Suomessa. Fonecta palvelee 36 000:ta yritysasiakasta ympäri Suomen, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 106 miljoonaa euroa.


  Lisätietoja
  Elina Teräsvirta
  kehitysjohtaja, Fonecta
  p. 040 150 8020
  elina.terasvirta@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 22.08.2019
  Fonectan tiedote tapahtuneesta tietoturvaloukkauksesta

  Fonecta Oy:ssä on tapahtunut tietoturvaloukkaus, joka koskee yritysasiakkaille tarjottavaa Fonecta B2C -kohdistamiskonepalvelua (profinder.fonecta.com). Fonecta suhtautuu tietoturvaan äärimmäisen vakavasti, ja palvelu suljettiin heti loukkauksen ilmenemisen jälkeen.

  Lue lisää
 • 12.07.2019
  Näin viime kesän käristyskupoli näkyi verkkohauissa

  Fonectan hakudata paljastaa, miten viime vuoden helteet vaikuttivat suomalaisten tekemiin verkkohakuihin. Lomakauden keskellä heinäkuussa korostuvat loma-ajan aktiviteetit, tuoreet vihannekset ja ilmaa viilentävät laitteet.

  Lue lisää
 • 19.06.2019
  Alkoholia, tanssipaikkoja ja lihakauppoja – näitä suomalaiset hakevat juhannusviikolla verkosta

  Suomalaiset viettävät juhannusta hyvin perinteisesti, selviää Fonectan hakudatasta. Juhannusviikolla haetaan eniten alkoholi- ja olutkauppojen, alkoholimyymälöiden ja tanssipaikkojen tietoja. Juhannusperinteet näkyvät myös ruokavalinnoissa: ranskalaiset, kreikkalaiset tai espanjalaiset ravintolat eivät silloin kiinnosta.

  Lue lisää
 • 29.03.2019
  Tutkimus: Suomalaisyrityksissä digitaalisen markkinoinnin osaamisvaje

  Tuore tutkimus paljastaa, että markkinoinnin mahdollisuudet jäävät monelta yritykseltä hyödyntämättä osaamisvajeen vuoksi. Tarvittavan tietotaidon ja resurssien puute on tuplaantunut kolmen vuoden takaisesta.

  Lue lisää
 • 28.03.2019
  LinkedIn palkitsi Fonectan EMEA-alueen arvostetuimpana kumppanina

  Suomen ainoa LinkedIn Marketing Solutions -kumppani Fonecta voitti Most Valuable Player- ja Collaboration-palkinnot LinkedInin kumppanien kansainvälisessä kilpailussa eilen illalla Lontoossa. Fonectalle myönnettiin parhaan tiimin Most Valuable Player (MVP) -palkinto ja Fonectan LinkedIn Partner Manager Salla Vainionpäälle henkilökohtainen Collaboration-palkinto.

  Lue lisää
 • 01.03.2019
  Mari Eklund Fonectan B-to-B-liiketoimintojen toimitusjohtajaksi

  Digimarkkinoinnin palvelutalo uudistaa strategiaansa ja hakee vahvaa kasvua.

  Lue lisää
 • 15.02.2019
  Fonecta ja Kaiku Helsinki käynnistävät viestintäyhteistyön

  Fonecta ja Kaiku Helsinki ovat aloittaneet viestintäyhteistyön. Yhteistyön tavoitteena on selkeyttää Fonectan profiilia markkinoilla ja nostaa yhtiön tunnettuutta Suomen kattavimpana digitaalisen markkinoinnin palvelutalona. Fonecta valitsi Kaiku Helsingin kumppanikseen viestintätoimistokilpailutuksessa.

  Lue lisää
 • 12.02.2019
  Valtori ja Fonecta tuovat valtionhallintoon kotimaiset verkkoanalytiikkatyökalut

  Markkinoinnin palvelutalo Fonecta ja valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tarjoavat jatkossa valtionhallinnon organisaatioille verkkoanalytiikkaa palveluna. Palvelu perustuu kotimaiseen Snoobi Analytics -työkaluun. Tavoitteena on parantaa julkisten verkkopalvelujen käyttäjäkokemusta, tehostaa resurssien käyttöä ja varmistaa, että kaikki suomalaisviranomaisten keräämä seurantatieto pysyy Suomessa.

  Lue lisää
 • 04.01.2019
  Fonecta keskittyy markkinointipalveluihin, lopettaa display-mainonnan kumppaniverkoston

  Fonecta keskittyy jatkossa PK-yritysten palvelemiseen digitaalisen markkinoinnin ja datan asiantuntijan roolissa ja sulkee display-mainonnan kumppaniverkostonsa vuodenvaihteessa. Display-mainontaa Fonectan omiin medioihin, Fonecta.fi:hin, Finderiin ja Calleriin voi jatkossakin ostaa ohjelmallisen ostamisen kautta.

  ”Panostamme voimakkaasti digitaaliseen mainosliiketoimintaan mainonnan ostajan ja palveluntarjoajan roolissa. Nopeasti kehittyvän mainosteknologian myötä mahdollisuuksien kirjo on niin suuri, että meidän kannattaa keskittyä siihen, jossa olemme parhaita”, kertoo Fonectan Director of Product Development Elina Teräsvirta.

  PK-yrittäjät saavat jatkossakin Fonectalta kaikki digitaalisen markkinoinnin keskeiset palvelut. Yrityksen erityisosaamista ovat mm. digitaalinen markkinointi, sekä asiakasymmärrystä tukevat dataratkaisut.

  ”Luopumalla displayn kumppanimainosverkostosta Fonecta voi keskittyä asiantuntijapalveluihin ja kampanjasuunnitteluun digitaalisissa mainoskanavissa. Autamme pieniä ja keskisuuria yrityksiä löytämään tehokkaimmat ratkaisut omaan markkinointiinsa ja tätä kautta parantamaan digitaalista kilpailukykyään”, Teräsvirta jatkaa.

  Lisätietoja
  Elina Teräsvirta
  Director of Product Development, Fonecta
  040 150 8020
  elina.terasvirta@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 04.01.2019
  Markkinoinnin ennuste vuodelle 2019: vuodesta tulee asiakasymmärryksen vuosi

  Markkinoinnin palvelutalo Fonectan teettämän tutkimuksen mukaan asiakasymmärrykseen pohjautuva kohdennettu markkinointi, markkinoinnin automaatio ja tekoälyn soveltaminen markkinointiin ovat ensi vuoden tärkeimmät trendit. Noin puolet (49%) suomalaisista markkinointijohtajista uskoo asiakasymmärryksen olevan yksi keskeisimmistä trendeistä ensi vuonna.

  ”Suomalaisyritykset ovat selvästi ymmärtäneet, että markkinoinnin teho syntyy asiakkaiden ymmärtämisestä ja markkinoinnin kohdentamisesta oikeisiin tarpeisiin”, kertoo Fonectan kehitysjohtaja Tommi Eklund.

  ”Kohdentaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Tutkimuksessa paljastui myös, että hälyttävästi vain seitsemän prosenttia yrityksistä uskoo voivansa kohdentaa markkinointiaan tarkasti”, Eklund jatkaa.
  Ratkaisua haetaankin esimerkiksi markkinoinnin automaation, tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisestä. Jopa kolmasosa markkinointijohtajista uskoo tekoälyn olevan yksi ensi vuoden tärkeimmistä trendeistä.

  Tulokset käyvät ilmi Fonectan CMO-tutkimuksesta, joka julkaistaan vuoden 2019 alkupuolella. Tutkimukseen vastasi 134 markkinointijohtajaa suomalaisyrityksistä.

  Vuoden 2019 digimarkkinoinnin trendit – top 5

  • Asiakasymmärrykseen pohjautuva kohdennettu markkinointi 49 %
  • Markkinoinnin automaatio 37 %
  • Mobiili 37 %
  • Tekoälyn tai koneoppimisen soveltaminen markkinointiin 32 %
  • Sisältömarkkinointi 31 %

  Lisätietoja:
  Tommi Eklund

  Chief Development Officer

  p. 050 506 5335

  tommi.eklund@fonecta.com

  Lisää tietoa Fonectan markkinointipalveluista: www.fonecta.fi/yrityksille

  Fonecta tarjoaa yrityksille tehokkaat digitaaliset ratkaisut verkosta löytymiseen, markkinointiin sekä parempaan asiakasymmärrykseen. Palveluvalikoima kattaa kaikki ostoprosessin eri vaiheet aina mielenkiinnon herättämisestä ostoon ja sitouttamiseen. Fonectan missio on auttaa suomalaisia yrityksiä parantamaan digitaalista kilpailukykyään. Fonecta työllistää viidellä paikkakunnalla yhteensä n. 350 asiantuntijaa, jotka palvelevat 36 000 yritysasiakasta ympäri Suomen.

  Lue lisää
 • 28.11.2018
  Finnish language support will continue in LinkedIn advertising!

  We are pleased to confirm to all of our Finnish customers that the support for advertising in Finnish on the platform will continue in 2019. LinkedIn's Customer Service team concluded their standard review of all supported languages of ads and campaigns and has now updated its terms and conditions to allow for brands to share their ad content in Finnish.

  Inquiries:

  Salla Vainionpää
  LinkedIn Partner Manager, Fonecta
  +358 40 3572543
  salla.vainionpaa@fonecta.com

   

  Fonecta's LinkedIn advertising services

  Lue lisää
 • 01.11.2018
  HAMK ja Fonecta kouluttavat yrittäjiä yhteistyössä menestyksekkääseen markkinointiin

  Hämeen ammattikorkeakoulun Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö toteuttaa tutkimushankkeita sekä työelämäprojekteja yhteistyössä työelämän kanssa. Hankkeet ja projektit keskittyvät pääasiassa digitaalisiin palveluihin ja innovaatioihin. Tästä syystä HAMK kumppanoitui myös Fonectan kanssa. Kävi ilmi, että Fonecta järjestää Digikuntoon-tapahtumia, joiden sisältö tukee hyvin HAMKin tavoitteita maakunnan elinvoiman lisäämiseksi.

  Lue lisää
 • 28.08.2018
  Fonecta ja LinkedIn yhdessä Markkinoinnin viikolla

  Suomen ainoana virallisena LinkedIn-kumppanina tuomme Markkinoinnin viikolle LinkedInin Lara Julion puhumaan aiheesta ”Celebrating the power couple: cheers to better sales & marketing collaboration”.

  Julio vastaa Englannin ja EMEA-maiden LinkedIn-partnereiden koulutusohjelmista, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen puheenvuoro myynnin ja markkinoinnin yhteistyöstä! Lara Julio nähdään Messukeskuksen Suomi nousuun -lavalla keskiviikkona 5.9. klo 12:30.

  Fonectan osastolla - LinkedIn-profiilikuva ja seuraaja-analyysi!

  Tiedätkö, kenelle yrityksesi viestii LinkedInissa? Tule osastollemme (nro 17) pyytämään maksuton seuraaja-analyysi! Analyysi kertoo miltä toimialoilta ja mistä yrityksistä seuraajasi tulevat. Saat tietoa seuraajista esimerkiksi työtehtävien sekä kokemuksen perusteella. Näin opit julkaisemaan seuraajiasi kiinnostavaa ja puhuttelevaa sisältöä.

  Fonectan LinkedIn-mainontaa tarjoavat asiantuntijat ovat paikalla koko tapahtuman ajan. Tule keskustelemaan kanssamme, miten yrityksesi voi hyödyntää LinkedInin markkinointiratkaisuja omassa liiketoiminnassaan. Voit samalla ottaa ministudiossamme uuden valokuvan henkilökohtaiseen LinkedIn-profiiliisi!

  Nähdään Markkinoinnin viikolla!

  Seuraa meitä LinkedInissä ja kuulet aina uutiset tuoreeltaan!

   

  Lue lisää
 • 24.04.2018
  Yhteystietojen haku on digitalisoitunut Suomessa nopeasti

  1,5 miljoonaa suomalaista hakee päivittäin yhteystietoja digitaalisesti. Puhelinluettelojen poistumisen jälkeen yhteystiedot löytyvät Fonecta Caller -sovelluksesta, Finder.fi ja Fonecta.fi -palveluista.

  Lue lisää
 • 04.04.2018
  Fonecta tuntee tilaajavastuunsa ja on nyt Luotettava Kumppani

  Fonecta on mukana Luotettava Kumppani -palvelussa, jonka kautta yritykset voivat kertoa avoimesti vastuullisuudestaan.

  Lue lisää
 • 28.03.2018
  Fonecta palkittiin kahdella palkinnolla LinkedInin vuotuisessa gaalassa!

  Fonecta osallistui toista kertaa LinkedInin vuotuiseen Partner Awards -gaalaan, jossa jaetaan 12 eri kategoriassa palkinnot parhaille kumppaneille. Viime vuoden palkintosaalis tuplautui tänä vuonna, kun kotiin tuomisina oli sekä Largest deal että Partner Champion Runner Up -palkinnot.

  Lue lisää
 • 14.02.2018
  Uusyrityskeskukset ja Fonecta koulutusyhteistyöhön

  Suomen Uusyrityskeskukset ja Fonecta aloittavat yhteistyön. Fonecta toimii jatkossa Uusyrityskeskusten valtakunnallisena digimarkkinoinnin koulutuskumppanina. Fonecta järjestää maksuttomia digimarkkinoinnin Digikuntoon-koulutustilaisuuksia, joiden avulla autetaan ja kannustetaan uusia sekä olemassa olevia yrityksiä löytämään parhaat ja tehokkaimmat markkinoinnin välineet ja kanavat.

  Lue lisää
 • 28.01.2018
  Fonecta ja Leiki yhteistyöhön: tekoäly avuksi mainonnan reaaliaikaiseen kohdentamiseen

  Markkinoinnin palvelutalo Fonecta ja teknologiayhtiö Leiki ovat aloittaneet yhteistyön, joka tuo Leikin semanttisen tekoälyn osaksi Fonectan markkinoinnin kohdentamispalveluita. Fonectan yritysasiakkaat ja mediatoimistot saavat käyttöönsä reaaliaikaisen tiedon verkkokäyttäjän kiinnostuksen kohteista ja ostoaikeista. Tiedon avulla ohjelmallista mainontaa voidaan kohdentaa entistä monipuolisemmin.

  Lue lisää