Tämän olet aina halunnut tietää asiakkaistasi! Katso video.

Moni yritys väittää tuntevansa asiakkaansa, mutta perustuuko väitös faktaan vai ennemminkin mutu-tuntumaan? Todellinen asiakasymmärrys syntyy datan ja analytiikan avulla, eikä sen tarvitse olla edes vaikeaa. Tarjoamme maksuttoman työkalun, jonka avulla jokainen yritys voi helposti analysoida omat asiakkaansa ja tehostaa tämän tiedon avulla omaa liiketoimintaansa.

Fonectan Analytiikkajohtaja Tero Kallioinen esitteli Markkinointikollektiivin tapahtumassa Fonectan uuden, maksuttoman työkalun, joka auttaa yrityksiä ymmärtämään paremmin verkkokävijöitään ja hyödyntämään tätä ymmärrystä vaikkapa mainonnn eri kanavissa. Ymmärtämällä asiakkaitaan yritys pystyy paremmin tarjoamaan heille sellaisia palveluja, joita he kaipaavat. Samalla pystytään kohdentamaan mainontaa tehokkaammin juuri niihin asiakkaisiin, jotka ovat yrityksen tuotteista ja palveluista todennäköisimmin kiinnostuneita, sekä niihin kanaviin, joita nämä asiakkaat seuraavat. 20-vuotiaan diginatiivin tavoittaa eri viestillä ja eri kanavasta kuin 50-vuotiaan yrityspäättäjän, tiedätkö siis varmasti, millaisia juuri sinun asiakkaasi ovat?

Kiinnostuitko? Hyvä juttu, tästä työkalusta on monelle yritykselle paljon hyötyä. Ota yhteyttä oheisen linkin kautta, ja kirjoita viestikenttään: Maksuton työkalu, niin otamme yhteyttä ja opastamme työkalun käyttöönotossa.

Haluatko työkalun oman yrityksesi käyttöön?