3 myyttiä LinkedIn-mainonnasta

Aloitin LinkedIn-tuotteen tuoteomistajana Fonectalla joulukuussa 2017, ja heti alussa huomasin, että päivänpolttava kysymys kaikkien huulilla oli: Miksi tekisin LinkedIn-mainontaa kumppanin kanssa, kun voin tehdä sitä itsekin? Aihe kiinnosti tietysti itseänikin, jos haluan tuoteomistajana kehittää tuotetta ja sen toimivuutta asiakkailleni, on minun ymmärrettävä siihen liittyvät haasteet, mutta myös myytit. Ja jos johonkin liittyy paljon vääriä uskomuksia ja myyttejä, niin juuri tähän LinkedIn-mainonnan tekemiseen kumppanin kanssa. Avaankin tässä nyt kolmea kenties sitkeintä LinkedIniin liittyvää myyttiä.

Myytti nro 1: LinkedIn-mainontaa on pakko tehdä Fonectan kanssa

Hiljattain törmäsin verkossa väittämään, että LinkedIn-mainontaa olisi pakko tehdä juuri Fonectan kanssa. Sanoisin pikemminkin, että LinkedIn-mainontaa kannattaa tehdä Fonectan kanssa. Miksikö? Koska Fonecta on syystäkin ollut LinkedInin ainoa Suomen maapartneri jo kahden vuoden ajan. Kahden vuoden ajan olemme kehittäneet tiiviin yhteistyön LinkedInin kanssa, jossa olemme pystyneet sekä haastamaan LinkedIniä kehittämään omaa toimintaansa, mutta myös saamme heiltä sellaisia uniikkeja työkaluja käyttöömme, joita vain me pystymme tarjoamaan asiakkaillemme. Nämä työkalut auttavat mm tavoittamaan kustomoituja kohderyhmiä, sekä analysoimaan paremmin miksi ja miten kampanjat toimivat.

Myytti 2: Kuka vaan pystyy tekemään LinkedIn-mainontaa

Varsinaista LinkedIn-mainontaa pystyy toki kuka tahansa luottokortinomistaja tekemään, kun vaan on aikaa ja ymmärrystä mainonnan tekemiseen. Eri asia on sitten, onko mainonnan tekeminen itse mahdollisimman tehokasta. LinkedInin kumppanina pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mm. syvällisen kohderyhmä-analyysin, jota ei saa muualta. Toisin sanoen, pystymme tarjoamaan apua mainonnan suunnittelun sekä -mainonnan viestin hiomiseen juuri kohderyhmälle toimivaksi. Kun tiedät esimerkiksi mitä sisältöä kohderyhmäsi kuluttaa, on mainonnan suunnittelu tehokkaampaa ja tarkempaa, kuin jos se kohdennetaan vain ns. perustietojen ja ”mutu-tuntuman” perusteella.

 

Tiedätkö, miten pärjäät kilpailijoillesi LinkedInissä?

Myytti 3: En saa kumppanista lisäarvoa

Moni ajattelee erheellisesti että kuka vaan osaa hyödyntää LinkedIniä. Asiakaskohtaamisissa olen huomannut, että pitkään mainontaa tehneetkin yllättyvät, kun käymme asioita yhdessä läpi ja nykykampanjoista löytyykin paljon parannettavaa. Koska meillä on sekä osaamista, kokemusta että uniikkia tietoa käytössämme, pystymme tarjoamaan asiakkaalle todellista lisäarvoa, paneutuen nimenomaan siihen hyötyyn, jonka asiakas yhteistyön kautta saa.

Yhteisissä workshopeissa istumme usein alas sekä asiakkaan, että mainontaa toteuttaneen tahon (mainostoimisto, mediatoimisto) kanssa, ja analysoimme, mikä on mainonnan nykytilanne, ja miten sitä pystytään parantamaan ja tuottamaan lisää arvoa asiakkaalle verrattuna aiempaan tilanteeseen. Yksinkertaisilla keinoilla päästään usein parhaisiin tuloksiin: analysoimme kohderyhmän mahdollisimman yksityiskohtaisesti, katsomme mm. miten kohderyhmän parhaiten tavoittaa, mitä sisältöä kohderyhmä eniten kuluttaa ja mikä heitä kiinnostaa. Pystymme myös analysoimaan yrityksen nykytilan verrattuna kilpailijoihin, jotta nähdään, missä osa-alueissa on eniten kehitettävää. Tämän pohjalta onkin sitten helppo rakentaa kohdennettu ja toimiva strategia.

LinkedIn on Suomessa nousussa

On ollut ilo nähdä, miten Suomessa yritykset ovat hiljalleen ymmärtäneet, että LinkedIn-näkyvyys on tärkeää, oli kyse sitten brändin rakentamisesta, sisältömarkkinoinnista tai ihan perinteisestä LinkedIn-mainonnasta. Silti väitän, että monella alalla on LinkedInissä vielä ns. markkinajohtajan paikka vapaana -tehokkaalla ja johdonmukaisella tekemisellä tämä paikka on siis monelle suomalaisyritykselle melko helpostikin otettavissa!