murupolku logo/Kierrätys/Kierrätys Helsinki/Suomen Uusiomuovi Oy

Muovipakkaus kuuluu kiertoon

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten tuottajayhteisö, joka vastaa siihen liittyneiden yli 2300 suomalaisen yrityksen muovipakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Yritys on yleishyödyllinen ja toimii tuottajalainsäädännön tehtäviä täyttäen kiertotalouden ytimessä tuottajavastuun ja kierrätyksen asiantuntijana.

Kuluttajien muovipakkauksia kerätään yli 500:ssa Suomen Uusiomuovi Oy:n kustantamassa Rinki-ekopisteessä. Näissä pisteissä on keräysastiat myös kuitu-, metalli- ja lasipakkauksille. Kasvava kiinteistökeräys tuo lisää muovipakkauksia yrityksen hoitamaan kierrätykseen.

Yritysten muovipakkauksille tarjoamme veloituksettoman vastaanoton yli 60 vastaanottoterminaalissamme. Tarkemmat ohjeet löytyvät: www.uusiomuovi.fi/fin/yritykselle

Kannustamme yrityksiä lisäämään pakkausjätteensä lajittelua kierrätykseen. Liian paljon kierrätyskelpoista muovipakkausta menee edelleen energiajätteeseen.

Uusi EU pakkausdirektiivi nostaa vuonna 2025 muovipakkausten kierrätysvaatimuksen 50 %:iin.

POLKU 2025 ohjelmamme avulla olemme jo aloittaneet valmistelut tavoitteen saavuttamiseksi.

Käytännön kierrätys alkaa hyvin suunnitellusta pakkauksesta. Osana POLKU 2025 ohjelmaa olemme julkaisseet yrityksille suunnatun suunnittelutyökalun – ” Opas kierrätyskelpoisen muovipakkauksen suunnitteluun”. Oppaan voi tilata kotisivujemme kautta: www.uusiommuovi.fi/packdesign

Teemme yhteistyötä laajasti alan toimijoiden kanssa, osallistumme tutkimuksiin ja olemme verkostoituneet muihin tuottajayhteisöihin Euroopassa.

Kierrätyksen kasvattaminen edellyttää koko arvoketjun yhteistyötä, jossa mukana niin pakkausten valmistajat ja pakkaajat kuin tuotteiden asiakkaat, sekä koko jätehuoltoketju ja uusiomuovin lukuisat toimijat.

Hyvää jatkoa muovipakkauksille!

Suomen Uusiomuovi Oy, Helsinki

Kokemuksia yrityksestä Suomen Uusiomuovi Oy

piilota/avaa sisältö
Yrityksestä ei ole vielä yhtään kirjoitettua kokemusta.