Hae toimialalla: Tukkuliike Punkalaidun

Tietoa meistä

SHT on Suomen merkittävin arkkuvalmistaja

SHT-Tukku Oy on johtava suomalainen arkkuvalmistaja sekä hautaustarvikkeiden tukkukauppa. Maahantuomme myös sisustus- ja somistustuotteita sekä kukkatarvikkeita.

Kotimaisuus on yksi SHT-Tukun arvoista ja ylpeyden aiheita. Ammattitaidon säilyminen Suomessa on myös tärkeää, sillä arkkujen ja uurnien valmistus on suurelta osin käsityötä, jossa alan vankalla osaamisella on suuri merkitys. Kiinnitämme arkkuihimme ylpeydellä Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkin, jonka vaatimukset ylitämme kirkkaasti. Hautausalan tuotteita emme myy suoraan kuluttajille. Jos olet kiinnostunut hankkimaan tuotteitamme, otathan yhteyttä lähimpään hautaustoimistoosi.

Selja T. on SHT-Tukku Oy:n alainen tukkukauppa.

Tuotevalikoima koostuu sisustus- ja somistustuotteista, pakkaustarvikkeista sekä kukkakauppa- ja puutarha-alan tarvikkeista.

Meiltä saat myös apua ja ideoita somistuksiin ja kukkasidontaan.

Kotimaista työtä arvostaen

Historia

Vuonna 1955 Suomea rakennettiin uutterasti sodan jälkeen, uudet tuulet puhalsivat Suomeen ja suuret ikäluokat täyttivät koulujen penkit.

Hautausala koki oman muutoksensa alan yrittäjien tehdessä yhteistyötä tukkutoiminnan alkamiseksi Suomen Hautaustoimistojen Tukkukauppa Oy:n nimellä. Arkkujen valmistus oli tuolloin pienimuotoista puusepäntyötä ja jokainen toimisto viimeisteli itse omat arkkunsa. Vuonna 1964 aloitettiin oma arkkutuotanto Punkalaitumella ja 1970 yhtiöstä tuli SHT-Tukku Oy.

Nykyhetki ja tulevaisuus

Tänä päivänä SHT-Tukun pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat edelleen Punkalaitumella, kauniin jokilaakson varrella. Toimintaa on vuosien saatossa laajennettu ja kehitystyö on jatkuvaa. Yrityksemme kehittää tuotteitaan entistä paremmin vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Vastuu luonnosta ja omasta ympäristöstämme on jatkossa entistäkin tärkeämpää. Suunnittelutyöhön panostetaan aiempaa enemmän ja yksilöllisyys korostuu myös arkuissa. Kulttuurien kirjo tuo omaa väriään hautajaiskulttuuriin ja samalla myös SHT-Tukku monipuolistaa valikoimiaan. Kotimaisen työn arvostus säilyy vahvana jatkossakin.

Kädentaitajat

Vuonna 1955 arkkuja tekivät pienet puusepänpajat, yksityiset ihmiset ja hautaustoimistot. Eri tekijöillä ja alueilla oli omat mallinsa ja perinteiset koristeet. Keskitetymmän tuotannon myötä arkkujen muotoilu yhtenäistyi, mutta edelleen suomalainen arkku on omanlaisensa ja edustaa kansallisuuttamme.

Kuudenkymmenen vuoden aikana paljon on muuttunut, mutta 2010-luvulla kädentaidot ovat yhä merkittävässä asemassa arkun valmistuksessa. Vaikka koneet tukevat työtä, puusepän ja verhoilijan työ vaatii erityistä ammattitaitoa. Vuosikymmenten kokemus ja erityistaidot eivät synny hetkessä ja siksi olemmekin ylpeitä, että pystymme siirtämään osaamisen sukupolvelta toiselle ja kädentaitajien perintö elää tuotteissamme. Tulevaisuudessa käsityöläisiä tarvitaan edelleen ja uuden ajan kynnyksellä arvostus vain kasvaa.

Ekologisuus

Vuonna 1955 myös metsänhoito oli paljolti käsityötä eikä istutus ollut poikkeus. Kauniina kevätpäivänä isäntä kulki metsässä taimia istuttaen ja siemeniä kylväen, tehden työtä tuleville sukupolville. Tuolloin istutettu männyntaimi on tänä päivänä 60-vuotias, aikuinen petäjä ja tarjoaa nyt materiaalia viimeistä leposijaa varten. Metsänhoito on vastuullista työtä.

Tänä päivänä jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan 3-4 tainta ja joka kevät metsiin istutetaan noin 160 miljoonaa metsäpuun tainta. Me SHT-Tukussa olemme aina käyttäneet suomalaista puuta ja voimme todentaa tuotteidemme matkan metsästä aina lopulliseen tarkoitukseensa. Käyttämällämme kotimaisella puulla on PEFC-sertifikaatti, joka todentaa puolueettomasti, että metsiä hoidetaan ja käytetään kestävän metsätalouden periaateita kunnioittaen. Tuotannostamme syntyvä puujäte käytetään omassa lämpölaitoksessamme tuottamaan lämpöä mm. viereiselle koululle.

Näytä koko teksti

Sijainti kartalla

Aukioloajat

ma
08:00 - 15:30
ti
08:00 - 15:30
ke
08:00 - 15:30
to
08:00 - 15:30
pe
08:00 - 15:30
la
Suljettu
su
Suljettu

Tuotemerkit

HoReCa-tukku