Utsjoki

Lapin maakunta
Löydä Utsjoen parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Utsjoella

Lapin läänissä sijaitseva Utsjoki on Suomen pohjoisin ja kolmanneksi harvimpaan asuttu kunta. Utsjoen ainoa suomalainen naapurikunta on Inari, ja pohjoisessa paikkakunta rajoittuu Norjaan. Utsjoki on valtatie 4:n pohjoinen päätepiste, joten perille pääsee maanteitse. Asutus on keskittynyt pääasiassa Tenon, Suomen ja Norjan välisen rajajoen varrelle.

Suomen kansallismaisemiin ja valtakunnallisesti arvokkaimpiin maisema-alueisiin kuuluva Utsjokilaakso on saamelaiskulttuurin ydinseutuja. Se on osittain viljeltyä laaksoa, jonka varrella on yksittäisiä taloja ja muutaman kirkon ympärille keskittyneitä kyliä. Utsjoelta löytyy oma kirjasto, elokuvateatteri, uimahalli, liikuntasali sekä sauna avantoineen. Palveluihin kuuluvat alakoulu, yläkoulu, saamelaislukio ja terveystalo.

Havumetsävyöhykkeen pohjoispuolelle sijoittuvan Utsjoen luonto on todella ainutlaatuinen. Jylhät ja vaikuttavat maisemat houkuttelevat kalastajia, retkeilijöitä ja vaeltajia ympäri vuoden. Karut tunturijärvet vuorottelevat lähes puuttomien tunturiylänköjen, laajojen jänkien sekä kuivien, varpuja kasvavien nummien kanssa.