Kaskinen

Pohjanmaan maakunta
Löydä Kaskisten parhaat palvelut ja kaupat tämän sivun kautta. Selaa yrityksiä, tarkista ajantasaiset yhteystiedot ja aukioloajat ja ota yhteyttä!

Tekemistä Kaskisissa

Väkiluvultaan Suomen pienin kaupunki, Kaskinen, on kalastuksen ja satamien idyllinen saarikaupunki. Menneistä ajoista muistuttavat vanha Kalaranta, jossa sijaitsee Kalastusmuseo, kalavajoja sekä kalasavustamoja. Tänäkin päivänä kalastus- ja satamatoiminta ovat Kaskisten tärkeitä elinkeinoja.

Kaskinen on myös hyvin säilynyt puukaupunki yli 200-vuotiaalla kaupunkirakennusperinteellä, jolle on ominaista säännöllinen ruutukaava ja isoilla pihoilla varustetut puutalot. Kaskisissa pääsee ihailemaan myös komeaa Bladhin taloa, Myllyniemen tuulimyllyä ja Sälgrundin vanhaa luotsiasemaa sekä majakkaa.

Virkistäytymiseen kaupungista löytyy Kotilammen rannan alue, jossa on mm. sauna, tanssilava, uimaranta ja yöpymismahdollisuudet. Tapahtumien nälkään järjestetään vuosittain Kaskisten musiikkikesä.

Kaskinen on erinomainen lomakohde rauhaa ja stressitöntä ilmapiiriä etsivälle. Asukkaalle tarjolla on kaksikielinen elinpiiri, jossa merenrantaan on vain kivenheitto ja läheltä löytyvät palvelut. Turvallisuus, kiireettömyys ja meluton ympäristö ovat myös asioita, joita moni kaupunkiin muuttava arvostaa.