Porissa fonectalaiset liikkuvat ja viihtyvät yhdessä

Töistä löydät sä ystävän

Kun fonectalaisilta kysytään, miksi he viihtyvät meillä niin hyvin, nousee esiin yhtenä tärkeimpänä asiana hyvät työkaverit. Työssä viihtyvyys näkyy myös vuotuisessa Great Place to Work -kyselyssä. Hyvä yhteishenki on meillä Suomen parhaiden yritysten tasolla. Ja se myös näkyy.

Porissa liikutaan ja viihdytään yhdessä

Hyvän fiiliksen Fonectan Porin konttorilla tuntee jo sisään astuessa. Iloinen puheensorina ja pöhinä kuuluu eri puolilta toimistoa, vaihdetaan kuulumisia kahvikupin äärellä ja pohditaan yhdessä parasta ratkaisua asiakkaan ongelmaan.

Porin tiimi koostuu myyjistä, joten voisi luulla, että se tarkoittaa tiukkaa kilpailua ja omaan napaan tuijottamista, mutta ei. ”Meillä ollaan aina valmiita auttamaan kaveria ja jakamaan omaa osaamista”, kertovat Emma ja Lilli, jotka tutustuivat toisiinsa pari vuotta sitten ja ovatkin olleet siitä lähtien lähes erottamattomat. Mutta Emman ja Lillin tarinasta myöhemmin.

Kun töissä on hyvä fiilis, on sitä luontevaa jatkaa myös työn ulkopuolella. ”Meillä on tiivis yhteishenki ja tehdään paljon kaikkea yhdessä. Kaikki ovat avoimia toisten ideoille, pääsemme aina sopuun siitä, mitä tehdään. Teemme yhdessä a porukalla kaikenlaista kivaa. Kuka vaan voi olla toisen kaveri”, Emma ja Lilli iloitsevat.

Crossfitistä pilatekseen – kaikkea on kokeiltu

Nelisen vuotta sitten porukka päätti aloittaa yhteisen liikuntaharrastuksen. Joka keskiviikko töiden jälkeen suuntaa noin 10 hengen porilaisjoukko kohti yhdessä valittua liikuntakeskusta.

”Olemme kokeilleet eri paikkoja, kilpailutamme liikuntapaikan aina puoleksi vuodeksi kerrallaan. Nyt olemme olleet pidempään Energy Puls Wellness Centerissä, joka on myös meidän asiakkaamme. Asiakkuus ei toki ole syy siihen, että siellä käymme, vaan olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön”, Emma huomauttaa.

”Haluamme tarjota mahdollisimman monipuolisen ohjelman, suunnittelemme sen yhdessä keskuksen kanssa siten, että joka tunti on erilainen. Kuitenkin kaikilla pitää olla kivaa, ja näin on ollutkin. Teemme kaikenlaista aina crossfitistä pilatekseen ja niin miehet kuin naisetkin ovat kokeilleet innolla kaikkia eri liikunnan muotoja ja tykänneet kovasti.”, Lilli jatkaa.

”Osallistua saa kaikki meidän konttorin porukasta, nyt meitä on vakiintunut tämä noin 10 hengen porukka. Maksamiseen hyödynnetään firman tarjoamaa liikuntaetua, mutta sitoutua pitää puoleen vuoteen kerrallaan. Kyllä me lähes joka kerta torstaiaamun palaverissa jutellaan edellispäivän tunnista. Puls Peppu -tunnin jälkeen ainakin vertailtiin, kenellä on kipeimmät pakarat!” naiset nauravat yhteen ääneen.

Liikkuminen parantaa yhteishenkeä

Mitä mieltä keskiviikon liikuntatunnista ovat muut käyttäjät? Selvästi kaikki ovat innostuneita:

  • ”Liikunta vaikuttaa mielialaan todella paljon ja se on myös yksi tärkeä tekijä meidän työssämme. Työpaikkaliikunta parantaa yhteishenkeä, hyvinvointia, energisyyttä, kohentaa mielialaa, auttaa työssä jaksamiseen ja katkaisee kivasti työviikkoa + saa ajatukset irti töistä välillä, mikä tekee hyvää.”
  • ”Jaksamisen osalta liikunta työpäivän jälkeen tuo ihan erilaisen fiiliksen ja energisemmän olon kuin se, että menisit töistä suoraan kotiin sohvalle. Katkaisee myös työviikon kivasti ja saa loppuviikoksi huomattavasti enemmän energiaa.”
  • ”Ehdottomasti suosittelen kaikkien konttoreiden halukkaita lähtemään mukaan liikuntaan jonain iltapäivänä konttorin kesken! ’’

Me olemme toilailijoita, meille tapahtuu aina kaikkea

Entäs se Emman ja Lillin tarina? Naiset ovat tunteneet toisensa lähes kolme vuotta, kun Lilli aloitti Porin konttorilla myynnissä. Emma oli ollut jo pidempään Fonectalla ja auttoi ja neuvoi uutta kollegaa, kuten auttaa muitakin. ”Istuimme vuoden verran vastakkaisilla työpisteillä, siitä se vaan lähti”, naiset kertovat.

Toilailijoiksi itseään tituleeraava kaksikko kyllä vaikuttaa kaikkea muuta kuin toilailijoilta. Molemmat ovat oman alansa asiantuntijoita, mikä näkyy erityisesti siinä, miten auliisti he sparraavat toisiaan suoriutumaan entistä paremmin ja auttava pääsemään tiukkojen paikkojen yli. Työssä syttynyt ystävyys laajeni hiljalleen myös vapaa-ajalle.

”Tutustuimme oikeastaan liikunnan avulla, liikunta on aina ollut osa Emma elämää ja hän auttoi minua yhden vaikean vaiheen yli ”pakottamalla” minut liikkumaan kanssaan”, Lilli kertoo. ”Alku oli hankala”, Lilli jatkaa, ja Emma keskeyttää: ”Ja nyt sä olet muakin kovempi liikkumaan!” Molemmat nauravat sydämellisesti.

Samanlaisia ja erilaisia

”Olemme työasioissa samanlaisia, meillä on samanlainen työmoraali ja arvot, mutta muuten olemme kuitenkin ihmisinä erilaisia. Olemme nimenneet itsemme toilailijoiksi, sillä meille van aina sattuu ja tapahtuu, töissä ollaan asiallisia mutta lounailla ja konttorin ulkopuolella toilaillaan. Tyypillinen toilailu on kahvit, jotka kaatuu puserolle” he kertovat täydentäen toistensa lauseet.

Ystävykset soittelevat monta kertaa viikossa ja tapaavat työn ulkopuolella. Ystävyys ulottuu myös perhetasolle, sillä molempien miehet ovat ystäviä ja välillä käydään iltaa istumassa porukalla.

Toista tukien ja yhdessä oppien

Töissä tuetaan toinen toistaan, tsempataan, motivoidaan ja autetaan tiukkojen paikkojen ja stressaavien tilanteiden yli. ”Saan Lilliltä lisäenergiaa ja uutta motivaatiota sekä uudenlaista näkemystä. Lilli on todella innokas oppimaan kaikkea uutta ja hän on saanut minutkin menemään oman mukavuusalueeni yli ja opettelemaan uusia asioita ja tapoja tehdä”, Emma sanoo.

”Tunnemme toisemme jo niin hyvin, että Emma tunnistaa itseni paremmin, mistä johtuu, jos työt eivät suju. Silloin hän tsemppaa minua ja muistuttaa, että olen ennenkin selvinnyt vastaavasta tilanteesta. Jaamme uudet asiat ja trendit keskenämme ja rohkaisemme toisiamme kokeilemaan uusia juttuja” Lilli täydentää.

Ystävyys ja työhyvinvointi ovat jaksamisen ja työn mielekkyyden kannalta tärkeitä asioita. Onnellinen se, joka saa yhdistää nämä molemmat asiat ja löytää töistä parhaan ystävänsä. Kun painaa Porin konttorin oven takanaan kiinni, kuuluu kahden toilailevan ystävyksen iloinen nauru vielä korvissa.

Haluatko liittyä fonectalaisten joukkoon? Tsekkaa avoimet paikat tai lähetä avoin hakemus!

0 0